Yhteiskunta toimii tietoliikenteen varassa – teleala vetää yhä vahvemmin puoleensa

Rejlersin Televerkot-liiketoiminta on kasvanut 10 vuodessa yli 100 asiantuntijan yksiköksi, joka tuottaa kiinteän ja langattoman verkon palveluita kaikkialla pohjolassa. Ala muuttuu nopeasti ja asiakaskunta on laajenemassa teleoperaattoreiden lisäksi kuntiin, kaupunkiin ja yrityksiin. Asiantuntijoille muutos merkitsee mahdollisuuksia jatkuvaan kehitykseen.

Rejlersin ryhmäpäällikkö, tietoliikennetekniikan insinööri Teemu Parkkonen on nähnyt Televerkkojen koko kehityskaaren. Parkkonen aloitti työuransa teleoperaattorin palveluksessa 2000-luvun alussa ja siirtyi Rejlersille kymmenisen vuotta sitten, jolloin teleliiketoimintaa oltiin vasta aloittelemassa.

– Työskentelin ensin vuoden konsulttina, ja samalla aloimme kasvattaa liiketoimintaa. Ryhmäpäällikön tehtävissä aloitin vuonna 2015, Parkkonen kertoo.

Tänä päivänä noin 40-60 % Parkkosen tehtävistä on asiakastyötä: kiinteän verkon suunnittelu-, luvitus-, valvonta- ja turvallisuuskoordinointitehtäviä sekä asiakkaan tietojärjestelmien ylläpitoa. Muu aika kuluu toiminnan kehittämiseen ja esihenkilötyöhön. Vuonna 2018 Parkkonen suoritti johtamisen erikoisammattitutkinnon, ja hänet on palkittu vuoden parhaana esihenkilönä.

– Asiantuntijamme ovat hyvä syy työskennellä Rejlersillä: meillä on todella kokenut ja osaava porukka. Esihenkilönä on helppo toimia, kun voi nojata hyviin tekijöihin. Oma intohimoni on myös siinä, että olen saanut kehittää tätä toimintaa ja olla monessa mukana.

Palveluita Pohjois-Suomeen Äkäslompolosta käsin

Osa Rejlersin Televerkkojen asiantuntijoista työskentelee eri operaattoreille, toiset erikoistuvat tietyn operaattorin tehtäviin. Vuodesta 2016 yhtiössä työskennellyt konsultti Teemu Mustonen keskittyy Telian Production Desk -palveluihin.

– Ratkomme Telian yhteydenottoja kiinteään verkkoon liittyen. Työ on hyvin itseohjautuvaa, eikä aamulla tiedä, mitä edestä löytyy. Tehtävät voivat liittyä esimerkiksi kaapelisiirtoihin, rakennushankkeisiin tai kiinteistöjen purkuun ja siirtelyyn. On myös erikoiskeikkoja, joissa tarkistetaan työmaita ja tehdään turvallisuuskoordinointia maastossa, Mustonen kuvailee.

Mustonen vastaa näistä tehtävistä Lapin ja Oulun läänin alueella, ja tukee tarvittaessa muitakin tiimejä Pohjois-Suomen alueen tehtävissä. Tämä on mahdollistanut Mustoselle muuton Oulusta Äkäslompoloon.

– Joustava työn ja vapaa-ajan yhdistäminen sekä toimiva etätyöskentelymalli on Rejlersille selkeä kilpailuetu. Työt sujuvat Äkäslompolosta käsin kuten ennenkin, mutta ympäristö on luonnon puolesta parempi. Samalla on yrityksenkin etu, että voimme palvella asiakkaita maan laajuisesti. Meillä on ympäri Suomea hajautunut hyvä porukka, jonka yhteistyö on hioutunut hyvin toimivaksi.

Mieleinen työyhteisö ja tilaa kehittyä

Telecommunication Specialist Jouni Blomqvistilla on pitkä kokemus telealan asennustehtävistä, esihenkilötyöstä ja projektien vetämisestä. Rejlersille Blomqvist tuli teleoperaattorin palveluksesta liiketoimintasiirrolla, ja pari vuotta sitten hän siirtyi uuden tekemisen pariin kuituverkon rakennuttajaksi.

– Asiakkaani ovat urakoitsijoita, joiden kanssa olen tekemisissä päivittäin. Urakoitsija saa tilauksen, suunnittelee työn ja lähettää sen minulle tarkastettavaksi. Työ menee toteutukseen ja kun se on tehty, se tulee jälleen minulle hyväksyttäväksi.

Blomqvistin mukaan parasta työssä on monipuolisuus. Uusiin haasteisiin ja asioihin törmää jatkuvasti, ja tämä motivoi häntä.

– Rejlersillä on hyvät mahdollisuudet oppia uutta ja kehittää itseään. Oman lisänsä tuo se, että yhtiössä on muita toimialoja, jotka linkittyvät vahvasti Telecomiin – tämä tuo uutta näkemystä asioihin, Blomqvist pohtii.

Rejlers tarjoaa työntekijöilleen kilpailukykyiset henkilöstöedut. Plussaa ovat Blomqvistin mukaan myös työympäristö ja työkaverit, joilla on samankaltainen ajatusmaailma. 

– Telecom-palveluille on entistä suurempi tarve: Suomeen rakennetaan enemmän valokuituverkkoja kuin koskaan, ja ulkomaiset yhtiöt sijoittavat tähän infrastruktuuriin. Telecomin ymmärtäminen on lisääntynyt ja alalle on nyt tahtojia. Rejlersin Televerkoissa on todella matala organisaatio ja hyvä yhteisöllisyys. Tämä on houkutustekijä, josta meidän kannattaa pitää kiinni, Parkkonen lisää.

Lue lisää Rejlersistä työnantajana ja tutustu työmahdollisuuksiimme