Mielekäs työkenttä sähkösuunnittelijoille – tilaa kasvaa ja kehittyä

Rejlers on Suomessa tunnettu toimija teollisuuden sähkösuunnittelussa ja miltei poikkeuksetta mukana alan kärkihankkeissa. Sähkösuunnittelun ammattilaisille tämä merkitsee mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä monipuolisissa tehtävissä ja osana asiantuntevaa tiimiä.

Rejlersin Electrical-liiketoiminnasta noin puolet koostuu sähköistysprojekteista, toinen puoli palvelumyynnistä. Yhdistävä tekijä on teollisuus: asiakaskuntaan kuuluu noin 120 teollisuusyritystä. Työt voivat liittyä esimerkiksi sähkönjakeluun, teollisuuden putkisto- ja prosessilaitteiden sähköistykseen, kiinteistösähköistykseen tai kone- ja laitesähköistykseen.

Electrical-liiketoiminta työllistää Rejlersillä noin sata sähkösuunnittelun ammattilaista. Yksi heistä on Jani Hammarberg, joka aloitti sähkösuunnittelijana Rejlersillä noin 7 vuotta sitten. Hän on ollut mukana muun muassa kiinteistösähköistyksen ja prosessisähköistyksen projekteissa.

Nykyään Hammarberg työskentelee Lead Engineerin roolissa.

– Monipuoliset ja vaihtelevat projektit motivoivat minua työssäni. Tehtäväni painottuvat nykyisin enemmän projektien vetämiseen kuin suunnitteluun. Tällä hetkellä vastaan massatehtaan ja keittämön sähkösuunnittelusta Valmetille Metsä Fibren biotuotetehdashankkeessa, Hammarberg kertoo.

Globaalit trendit ohjaavat kehitystä

Koneiden ja laitteiden sähköistys on osa Rejlersin Electrical-liiketoimintaa. Design Engineer Ville Pentikäinen keskittyy työssään Cargotecin konttilukkien tuotekehitykseen sähköistyksen osalta.

– Konttilukit ovat ajettavia laitteita, joilla siirretään kontteja satama-alueilla. Kehitämme niiden sähköistystä globaalien trendien mukaisesti – pyrimme esimerkiksi vähentämään päästöjä tai hyödyntämään uutta akkuteknologiaa ja latausratkaisuja. On erittäin kiinnostavaa perehtyä näihin asioihin käytännössä ja päästä toteuttamaan asioita fiksusti, Pentikäinen sanoo.

Laitesähköistystä kehitetään yhteistyössä mekaniikka- ja automaatiosuunnittelijoiden kanssa. Ilmapiiri on myönteinen ja työkavereilta saa tukea. Pentikäiselle tämä on tärkeää – myös siksi, että hän opiskelee työn ohella sähkökäytön tekniikkaa Lappeenrannan yliopistossa.

– Täysipäiväinen työ ja opiskelu vaatii tasapainottelua, mutta tämä on onnistunut Rejlersillä joustavasti. Myös asiakas tietää tilanteen ja ymmärtää, jos esimerkiksi tentti osuu työpäivälle, Pentikäinen kiittelee.

Iso ja osaava porukka on Rejlersin valtti

Rejlers on nuorille sähkösuunnittelijoille hyvä kasvualusta, sillä isossa toimistossa tehdään mielenkiintoisia hankkeita, joissa tarvitaan monenlaista erityisosaamista. Kokeneillakin suunnittelijoilla on mahdollisuuksia oppia kollegoilta jatkuvasti uutta ja laajentaa tehtävänkuvaa oman kiinnostuksen mukaisesti.

Hyvä tiimi ja asiantuntevat kollegat innostavat työssä.

– Porukkaamme kuuluu osaavia ja vastuuntuntoisia kavereita, jotka saavat paljon aikaan. Meillä on paljon asiantuntevia tyyppejä ja osaamista eri asioista. On mukavaa, kun työkavereilta voi kysyä neuvoa, Hammarberg sanoo.

Lue lisää Rejlersistä työnantajana ja tutustu työmahdollisuuksiimme