Rejlersin parhaat esihenkilöt haluavat oppia ja kehittyä koko ajan lisää

Rejlersin Matti Hautero, Otto Aaltonen ja Mikael Lehtinen ovat menestyneet esihenkilöinä työssään monesta näkökulmasta. He ovat tehneet hyvää tulosta, tukeneet yksikkönsä kasvua ja heidän tiiminsä ovat tyytyväisiä esihenkilöönsä. Se ei ole Rejlersillä harvinaista, saati ihmekään, sillä Rejlersillä panostetaan hyvään johtajuuteen.

Tämä on Rejlersin parhaat esihenkilöt -juttusarjan toinen osa, jossa kerrotaan Rejlersin Teollisuustoimialan suunnittelupäällikkö Otto Aaltosesta, joka arvostaa työssä oikeaa asennetta.

Rejlersillä on hyvä ilmapiiri

Rejlersin Teollisuuden suunnittelupäällikkö Otto Aaltonen asteli keväällä 2008 Rejlersille suoraan koulusta lujuuslaskijaksi. Työhaastattelussa häntä kommentoitiin ”huumorimieheksi” ja sopimus allekirjoitettiin saman tien. Suunnittelupäälliköksi ja esimieheksi hänet nimitettiin 2020.

- Hyvä esihenkilö -tunnustus ja huomiointi tuntuu mukavalta. Halu esihenkilöksi ei ollut aivan itsestäänselvyys, mutta vakuutuin tehneeni oikein. Otin alusta saakka asenteen, että tekemällä oppii ja opittavaa riittää, Aaltonen kertoo.

Oikea asenne on auttanut. Käytännön hyvää johtamista hänelle itselleen on esimerkiksi se, että hyvä johtaja tekee päätöksen ja ottaa vastuun valitusta toimintatavasta. Hän myös pyrkii aina varmistamaan, että alainen saa tarvittavan avun ja tuen.

- Näkemykseni mukaan hyvä johtajuus alkaa ylimmästä johdosta. Johtaja, jolla on alaisuudessaan johtajia, varmistaa, että alaisillaan on tarvittava ammattitaito, työn hoito on hyvällä tasolla sekä tietysti opastaa tarvittaessa oikeisiin toimintatapoihin. Kun tämä ketju on kunnossa, ovat panostukset oikeissa paikoissa.

- Rejlersillä on hyvä ilmapiiri. Ilmapiirin ylläpitämisessä esihenkilöiden oma toiminta näyttelee isoa osaa. Asioita voidaan ja uskalletaan ottaa matalalla kynnyksellä puheeksi ja kysyä neuvoa keneltä tahansa. Itse koen, että olen saanut todella hyvää opastusta ja neuvoja omilta esimiehiltäni ja tietysti erityisesti tässä tilanteessa, kun olen itse toiminut esimiehenä, Aaltonen toteaa.

- Parasta työssäni on monipuolisuus. Maljan ja vaikka kaksikin haluaisin nostaa meidän ryhmälle, heidän kanssaan. Meillä on hyvä porukka.