Rejlersin etävalvontatyökalu palvelee työmaaprojekteissa virtuaalisesti

Rejlers Finland Oy:n kehittämä virtuaalinen etävalvontatyökalu nousee arvoonsa etätyön aikakaudella. Accelerated Operations –nimellä tunnettu palveluratkaisu mahdollistaa 360-näkymän projektityömaalta koko projektikonsortiolle.

Rejlersin Accelerated Operations –palvelu on digitaalinen laadunvarmistustyökalu rakennushankkeisiin, teollisuuden ja kiinteistöjen käyttöön. Accelerated-ohjelma rakentaa digitaalista tulevaisuutta ja tuo markkinoille uusinta teknologiaa ja perinteistä toimialaosaamista yhdistäviä kokonaisratkaisuja.

Accelerated Operations -etävalvontatyökalu toimii internetselaimella ja on käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin puhelimellakin. Palvelun on kehittänyt Rejlersin Digitalisaatio ja ICT –palveluiden asiantuntijaryhmä.

- Eritoten nyt pandemian aikana saadaan turhia kontakteja vältettyä merkittävästi, mutta näen, että käytäntö tulee jäämään myös tulevaisuudessa projektityömaille. Ohjelmisto tarjoaa aivan uudenlaisen tavan kommunikoida ja tehdä havaintoja työmailla, lisäksi dokumentointi eri työvaiheista on ottanut valtavan harppauksen, kertoo Rejlersin teollisuustoimialan projektipäällikkö Pasi Ahvenainen.

360-kuvamallipalvelun avulla virtuaalisesti paikan päällä

Accelerated Operations –palvelu mahdollistaa digitaalisen jäljen kaikista rakennusvaiheista, jotka ovat käytössä rakennuksen koko elinkaaren ajan, kuten IoT-mittauksien lisäämisen (olosuhdetiedot, betonin kuivuminen ja lujittuminen). Eri rakennusvaiheiden tehokas dokumentointi mahdollistaa tiedon nopean löydettävyyden, jolloin sen jakaminen on helppoa ja nopeaa kaikille sidosryhmille.

Kuvamallipalvelun ja 360-kameran avulla saadaan ajan tasalla olevaa näkymää työmaalta lähes reaaliajassa. Tämä mahdollistaa nopean tiedon saamisen, jolloin matkustaminen paikan päälle ei ole enää välttämätöntä. Palvelu vähentää riskejä ja käyttökatkoksia parantaen merkittävästi työturvallisuutta kentällä.

Accelerated Operations 360 –kuvamallipalvelu voidaan toteuttaa yhteistyössä tehtäviin projekteihin sekä asiakkaan omiin projektitarpeisiin.

- Työmaalla pitää olla vain 360-kamera, ja paikalla oleva henkilö voi toteuttaa virtuaalisen näkymän koko projektikonsortiolle. Palvelu on helppokäyttöinen ja työmaanäkymän saa tuotettua jo ensimmäisenä päivänä palvelun käyttöönoton jälkeen, kertoo Rejlersin Accelerated Operations –palvelujen Business Unit Manager Jaakko Larvanto.

Tehokasta projektipalvelua asiakkaille

- Palvelussa on paljon ominaisuuksia, joilla käyttäjät pystyvät tehostamaan toimintaansa, tiedon etsimiseen käytettyä aikaa sekä kommunikoimaan aivan kuin olisivat työmaalla paikan päällä. Kaikki käyttäjät voivat luoda malliin huomioita, dokumentteja, linkkejä tai valokuvia. Palvelu toimii myös mobiililaitteilla eikä vaadi erillistä asennusta, vain internet-yhteyden, Ahvenainen kertoo.

Esimerkiksi yhteistyöprojekteissa Rejlersin työmaavalvoja tekee Accelerated Operations-palveluun viikoittain virtuaalisen työmaanäkymän 360-kameralla, jonka hän jakaa kaikille projektikonsortion henkilöille. Tämä vähentää turhaa matkustusta kaikilta projektin osapuolilta.

- Nyt meillä on mahdollisuus tarjota tehokkaampaa projektipalvelua asiakkaillemme ja säästää turhia matka-aikoja ja kustannuksia, toteaa Ahvenainen tyytyväisenä.


*****

Lisätietoja:

p. 040 567 0678
aos@rejlers.fi

*****

Tutustu demoversioomme!