Suojeltu kirkko kätkee sisälleen nykyaikaisen talotekniikan

Lauttasaaren kirkko on Helsingin suurin, ja se kattaa peräti noin 5 800 kerrosneliömetriä. Tässä kirkkokompleksissa, jossa toimii kaksi kirkkosalia, rakennettiin aikanaan terveeksi ja pitkäikäiseksi siinä onnistuen, sillä nyt meneillään oleva peruskorjaus on kirkon historian ensimmäinen.

Lauttasaaren kirkko rakennettiin vuonna 1958, ja se oli valmistuessaan aikakautensa yksi moderneimmista kirkoista, josta tuli myös suosittu turistikohde. Kirkko on säilynyt ikäänsä nähden varsin hyvin, sillä nyt vasta 60 vuotta myöhemmin siihen tehdään peruskorjaus.

Koska kirkko on suojeltu kohde kirkkolain nojalla, lähtökohtana on säilyttää kaikki vanha tai korjata alkuperäistä vastaavaksi. Peruskorjauksen jälkeen kirkko tulee olemaan jälleen yksi moderneimmista kirkoista, sillä talotekniikka uusitaan täysin. Sähkö- ja LVIA -suunnittelun kohteeseen toteuttaa Rejlers Finland.

Remontti on määrä valmistua tammikuun 2022 loppuun mennessä ja kyseessä on Helsingin seurakuntayhtymän suurin kirkkokorjaushanke 30 vuoteen.

***

Lisää aiheesta muualla:

Rakennuslehti

Helsingin Sanomat

Plaani