Savon Voima tehostaa projektitoimintaansa vähentämällä laitoskäyntejä – tämä mahdollistetaan Rejlersin AOS-etänäkymällä

Savon Voima Oyj on ottanut Joensuussa käyttöönsä Rejlersin kehittämän virtuaalisen AOS–etävalvontatyökalun projektinhallintaan ja dokumentointiin. Palvelun avulla mahdollistetaan reaaliaikainen digitaalinen työmaanäkymä hyödyntäen 360- ja kännykkäkameroita. – Työmaakatselmuksien määrä tulee vähenemään, koska AOS-palvelun kautta voimme katsoa työkohteita etänä, sanoo käyttöpäällikkö Veli-Matti Keronen Savon Voima Joensuu Oy:stä.

Rejlersin kehittämä AOS-palvelu (Accelerated Operations Service) rakentaa digitaalista tulevaisuutta ja on tuonut jo hyvän aikaa markkinoille uusinta teknologiaa ja perinteistä toimialaosaamista yhdistäviä kokonaisratkaisuja. AOS-palvelu on internetselaimella toimiva pilvipalvelu, joka mahdollistaa helpon ja nopean käyttöönoton ilman ohjelmistoasennuksia. Kuvamallipalvelun ja 360-kameran avulla mahdollistetaan ajan tasalla oleva näkymä työmaalta lähes reaaliajassa.

Savon Voima Joensuu Oy:llä palvelu on ollut käytössä tämän vuoden maaliskuusta lähtien. Projektinhallinnan ja dokumentoinnin lisäksi Savon Voima hyödyntää AOS-palvelua myös muissa eri käyttötarkoituksissa.

- Joensuun voimalaitoksella on meneillään useampi suuren kokoluokan projekti, ja AOS-palvelu otettiin projektien hallintaan ja dokumentointiin. Palvelu on osoittautunut käyttökelpoiseksi myös muihin arkipäiväisiin dokumentointitarpeisiin, sanoo projekti-insinööri Janne Palviainen Savon Voima Joensuu Oy:stä.


Palvelu päivässä toimimaan

- Pidimme Savon Voimalle Teamsin kautta esittelyn digitaalisesta projektityökalusta heidän omaan projektikäyttöönsä, jonka seurauksena he innostuivat kokeilemaan pilottipakettiamme, kertoo AOS-palvelun Development Manager Jaakko Larvanto Rejlersiltä.

Savon Voimalla sovittiin pilotointipäivä Joensuuhun heidän omalle voimalaitokselle. Osalle henkilöistä AOS-palvelu oli jo tuttu entuudestaan, sillä Rejlers on käyttänyt palvelua omassa Savon Voimalle tehdyssä projektissa jo aiemmin.

- AOS-palvelun pilottipaketti on helppo ja riskitön tapa kokeilla AOS-palvelua yhden kuukauden ajan. Pilottipaketissa Rejlersin edustaja opastaa asiakkaan tiloissa 360-kameroiden käyttöä sekä harjoitellaan uusien projektien perustamista ja hallinnointia AOS-järjestelmässä, Larvanto sanoo.

- Pilotointipäivä oli positiivinen kokemus, kouluttaja osasi kertoa hyvin sekä 360-kameran käytöstä sekä itse ohjelmistosta. Saimme palvelun päivässä toimimaan niin, että pystymme käyttämään palvelua nyt itsenäisesti omassa toiminnassamme, kiittelee Veli-Matti Keronen.

 

Nopea ja helppo palvelu on jaettavissa eri työryhmille

AOS-palvelun avulla saa tuotettua helposti ajantasaista näkymää projektityömailta koko projektihenkilöstölle ja kumppanuusverkostolle.

- Tämä vähentää turhaa matkustamista ja mahdollistaa tiedon helpon löytämisen, kiittelee Palviainen.

- Palvelun käyttö on helppoa ja nopeaa, ja dokumentit pysyvät hyvin järjestyksessä ja ovat helposti jaettavissa työryhmille. Tietojen välitys urakoitsijoille ja suunnittelijoille tulee helpottumaan tämän työkalun myötä, kun voidaan katsoa etäpalavereissa kohteiden 360-valokuvia, sanoo Keronen tyytyväisenä.

***

Lue lisää AOS-palvelusta sivustollamme
https://www.rejlersaccelerated.com/

 

****

Yhteyshenkilöt:

Savon Voima Joensuu Oy |
Veli-Matti Keronen, käyttöpäällikkö, veli-matti.keronen@savonvoima.fi, p. +358 44 723 7636
Janne Palviainen, projekti-insinööri, janne.palviainen@savonvoima.fi, p. +358 44 723 7164

Rejlers Finland Oy | Jaakko Larvanto, Development Manager, Accelerated Operations Service, jaakko.larvanto@rejlers.fi, +358 40 567 0678


***

Yritysfaktat:

Savon Voima
Savon Voima -konsernin muodostavat emoyhtiö Savon Voima Oyj sekä sen tytäryhtiöt Savon Voima Verkko Oy ja Savon Voima Joensuu Oy. Konsernin omistaa kokonaan Savon Energiaholding Oy, jonka omistajia ovat 20 toimialueen kuntaa. Konsernin liiketoimintaa ovat sähkönsiirto, sähköntuotanto ja kaukolämpö. Konsernin liikevaihto on noin 229 miljoonaa euroa ja henkilöstöä konsernissa on noin 210.

Kaukolämpöä tarjoamme 21 kaukolämpöverkossa 13 kunnan alueella. Lämpöä tuotetaan yli 92 prosenttisesti uusiutuvista lämmönlähteistä. Sähköä tuotetaan Savon Voiman 11 vesivoimalaitoksessa sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantona Iisalmen, Pieksämäen ja Joensuun voimalaitoksessa.

www.savonvoima.fi