Rejlers palkitsi vuoden esihenkilöt – hyvää johtamista omalla persoonalla

Rejlers palkitsee vuosittain työssään menestyneitä esihenkilöitä. Vuoden esihenkilö 2022 -tunnustuksen saivat Pauliina Kauppila (Teollisuus), Ville Vesterinen (Rakentaminen) ja Rauno Lassila (Energia & Infra).

Vuoden esihenkilöt ovat onnistuneet työssään monilla mittareilla. Heidän tiiminsä tekevät hyvää tulosta ja tuovat kasvua, tiimiläiset ovat tyytyväisiä esihenkilöönsä ja asiakkaat tiimin työhön. Esihenkilöroolissa kukin palkituista toimii oman persoonansa mukaisesti, mutta tiimin hyvinvointi edellä.

Tärkeintä on olla läsnä ihmisille

Business Unit Manager Pauliina Kauppila vetää HSEQ-asiantuntijatiimiä Rejlersin Teollisuus-divisioonassa. Kasvavaan ja kehittyvään tiimiin kuuluu 15 henkilöä. ”Meillä on nuori, mutta innokas poppoo. Olemme ehkä keskivertoa äänekkäämpiä – meillä saa näkyä ja kuulua, ja olla sellainen kuin on. Kuvaavaa on, että tiimimme Whatsapp-ryhmän nimi on Pauliinan apinalauma”, Kauppila nauraa.

Kauppilalle esihenkilötyössä on tärkeintä olla läsnä ihmisille. ”Työt saattavat olla haastavia, mutta työnteon on oltava kivaa, ja työporukan ja -yhteisön pitää kannatella eri tilanteissa. Myös epävirallisille keskusteluille tarvitaan aikaa. Poppoossamme on hyvä henki: vedämme yhtä köyttä ja kaikki kertovat avoimesti asioistaan. Tämän koen isona onnistumisena.”

Esihenkilön taattava tasainen työkuorma

Yksikön päällikkö Ville Vesterinen vetää 15 henkilön LVIA-suunnittelutiimiä Rakentamisen toimialalla. ”Meillä on pippurinen porukka, ja hyvä yhteishenki. Hienointa on, että kaikki viihtyvät yhdessä. Minullakin on helpompaa, kun on vähemmän murheita ratkottavana”, Vesterinen naurahtaa.

Vaikeinta työssä on Vesterisen mielestä taata tasainen työkuorma kaikille. Tämä on yleinen haaste suunnittelutoimistoissa: töitä saattaa tulla yllätyksellisesti ja usein kiireisellä aikataululla. ”Rejlers on haluttu kumppani, joka hoitaa hommat, vaikka vauhti olisi kova. Esihenkilöltä tämä vaatii kykyä luovia ja delegoida: esimerkiksi viime keväänä saatiin suuria lippulaivakohteita suunniteltavaksi ja ilmoitin nopeasti, että emme selviä niistä yksin. Saimme jelppiä Rejlersin tiimeiltä ympäri Suomea”, Vesterinen kertoo.

Osaavan porukan tekemiseen voi luottaa

Palvelupäällikkö Rauno Lassila luotsaa sähköasema- ja voimajohtopalveluiden tiimiä Energia ja Infra -toimialalla. Tiimiin kuuluu hieman yli 10 henkilöä eri paikkakunnilla. ”Porukka on avointa ja helposti lähestyttävää. Vuorovaikutus on erityisen tärkeää, kun tiimi on hajallaan ympäri Suomea. On pysyttävä kärryillä, jotta pystyy tukemaan tarpeen mukaan.”

Toisaalta osaava porukka ei tarvitse jatkuvaa ohjausta. ”Tiimiläisillä on omilla alueillaan vahvempi substanssiosaaminen kuin minulla, ja näin on asiantuntijapalveluita tuottaessa tarkoituskin. Olen tottunut itseäni viisaampien asiantuntijoiden johtamiseen ja luotan siihen, että tiimi osaa hommansa”, Lassila sanoo.

Lassila arvostaa sitä, että Rejlersillä esihenkilötyössä saa olla oma itsensä. ”Nykyisin puhutaan paljon valmentavasta johtamisesta, mutta kaikki eivät ole juhanitammisia eikä tarvitsekaan. Jokaisella on omat vahvuutensa ja tapansa toimia – oleellista on tehdä parhaansa.”

Tuki esihenkilöille tärkeää – tulos tehdään yhdessä

Esihenkilöt eivät tee työtään yksin, vaan oma esihenkilö ja yritys tukevat tätä työtä. Rejlers tarjoaa esihenkilöille esimerkiksi valmennusohjelman, johon kaikki palkitutkin ovat osallistuneet. Tämä on tuonut työhön uusia näkökulmia ja auttanut verkostoitumisessa.

Vuoden esihenkilö -tunnustus on merkittävä osoitus siitä, että esihenkilötyössä on onnistuttu ja suunta on oikea. Kaikkea kunniaa palkitut eivät kuitenkaan ota itselleen. ”Tiimi tekee tuloksen yhdessä, ja onnistuminen on hyvien tekijöiden ansiota”, Lassila korostaa.