Rejlers EPCM-toimittajaksi Vantaan Energian sähkökattilahankkeeseen

Vantaan Energia on valinnut Rejlersin sähkökattilahankkeensa EPCM-toimittajaksi. Hanke on Vantaan Energialle tärkeä etappi hiilinegatiivinen 2030 -tavoitteessaan ja samalla Rejlersille merkittävä askel kohti yhä vahvempaa asemaa teollisuuden EPCM-projektien (engineering, procurement and construction management) toimittajana.

Kuva: Vantaan Energia


Sähkökattilahanke on osa Vantaan Energian aktiivista työtä kohti hiilinegatiivisuutta. Vantaan Martinlaakson voimalaitosalueelle rakennetaan 60 MW sähkökattila ja lisäksi käytöstä poistetun öljysäiliön tilalle rakennetaan noin 700 MWh kaukolämpöakku. Sähkökattilaa operoidaan kaukolämmöntuotantotarpeen ja sähkönhinnan mukaisesti. Lisäksi sähkökattila mahdollistaa Martinlaakson nykyisen tuotantoportfolion käytön optimoimista. Energia varastoidaan kaukolämpöakussa ja puretaan käyttöön kaukolämmöntarpeen mukaisesti. Tämä mahdollistaa uusiutuvien energiatuotantomuotojen, kuten tuuli- ja aurinkoenergian varastoinnin.

– Rakennamme Vantaalle lämmityksen hybridijärjestelmää, joka toimii välillä sähköllä, välillä muilla tuotantotavoilla - aina mahdollisimman fiksusti ja tehokkaasti. Järjestelmä perustuu päästöttömien energiantuotantomuotojen hyödyntämiseen ja energian varastointiin. Sähköinen lämmöntuotanto on tärkeä osa tavoitettamme olla hiilinegatiivinen energiayhtiö vuonna 2030, sanoo Vantaan Energian Kiertotalous-liiketoiminnon johtaja Kalle Patomeri.

Rejlers on teollisuuden luotettu kumppani vihreän siirtymän hankkeissa. Se tarjoaa teollisuuden toimijoille asiantuntija-, suunnittelu- ja projektipalveluja koko hankkeen elinkaaren ajan hankekehityksestä operointiin sekä ottaa kokonaisvastuun asiakkaiden mittavista selvitys-, suunnittelu- ja investointiprojekteista.

– Vantaan Energian sähkökattilahanke on täysimittainen EPCM-projekti, jossa projektitoiminnan ammattilaisemme vastaavat muun muassa projektin johtamisesta, hankinnoista, toteutussuunnittelusta, rakennuttamisesta, työmaavalvonnasta ja käyttöönotosta. Tämä on ensimmäinen EPCM-toimituksemme Vantaan Energialle ja samalla meille merkittävä askel kohti yhä vahvempaa asemaa teollisuuden EPCM-projektien toimittajana, sanoo Jussi Likitalo, joka vastaa Rejlersin teollisuuden projektitoimituksista.

Projektin aikana hankkeessa työskentelee arviolta 30–40 Rejlersin asiantuntijaa. Hanke käynnistyy kesäkuussa 2024 ja valmistuu syksyllä 2025.