Jouni Honkala kasvattamaan Rejlersin liiketoimintaa kaivannaisteollisuudessa

Rejlers hakee laajempaa jalansijaa kaivosteollisuudessa ja on nimittänyt Jouni Honkalan vastaamaan tästä liiketoiminnasta. Honkala aloitti tehtävässään 2.1.2023.

(English version below)

Honkalalla on erittäin vahva osaaminen kaivannais- ja metalliteollisuudesta ja tämän liiketoiminnan kehittämisestä. Hän on keskittynyt alaan vuodesta 2010 alkaen, ensin Pöyryllä ja myöhemmin Afryllä. Rejlersille Honkala siirtyy Afryn Mining & Metals -liiketoiminnan Vice Presidentin tehtävästä.

– On äärimmäisen mielenkiintoista lähteä kehittämään Rejlersillä liiketoimintaa, jossa on valtavasti kasvupotentiaalia. Uskon, että Rejlers tekee viiden vuoden päästä vakiintunutta liiketoimintaa ja hyvää tulosta kaivannaisteollisuudessa, Honkala sanoo.

Kaivannaisteollisuus muuttuvassa maailmassa

Maailma muuttuu nopeasti. Ihmisten ja tavaroiden liikuttaminen sähköistyy Euroopassa kovaa vauhtia. Energian varastointiin tarvitaan metalleja, kuten litiumia, nikkeliä ja kuparia, joita Suomessa tuotetaan. Samaan aikaan teräksen valmistus on murroksessa. Suomessa ja Ruotsissa ollaan hyvää vauhtia menossa kohti hiilidioksidivapaata terästuotantoa. Lannoitteita, kuten fosforia, tarvitaan maapallon populaation kasvaessa ja viljelypinta-alan pienentyessä. Kulta on tärkeää elektroniikkateollisuudelle, ja se tuo taloudellista turvaa epävakaissa markkinatilanteissa.

Honkala uskoo, että kaivannaisteollisuudessa tullaan Suomessa keskittymään yllä mainittuihin mineraaleihin ja metalleihin.

– Suomen ja EU:n lainsäädäntö velvoittaa hyödyntämään parasta mahdollista tekniikkaa, kun malmeja Suomessa louhitaan ja jatkojalostetaan. Tämä on tehtävä oikein, tai ei ollenkaan. Ja oikein se Suomessa tehdäänkin, Honkala toteaa.

Kaivannaisteollisuuden asiantuntemuksen lisäksi Honkala tuo Rejlersille huipputason osaamista teollisuuden investointien kehityksestä ja toteutuksesta, ennen kaikkea EPCM-projekteista (Engineering, procurement and construction management). Honkalalla on useiden vuosien kokemus tästä projektien toteutustavasta.

Tulos saavutetaan yhdessä tekemällä

Honkala kertoo olevansa innoissaan päästessään jututtamaan uusia kollegoitaan Rejlersillä ja tutustumaan heihin.

– Ihmiset, joiden kanssa olen ollut tekemisissä Rejlersillä, ovat hyvin positiivisia. On mahtavaa päästä tekemään töitä yhdessä hyvällä meiningillä – sillä se tulos saavutetaan. Mottoni työelämässä on, että yhdessä olemme paljon vahvempia kuin yksin.

 

- On äärimmäisen mielenkiintoista lähteä kehittämään Rejlersillä liiketoimintaa, jossa on valtavasti potentiaalia. Uskon, että Rejlers tekee viiden vuoden päästä vakiintunutta liiketoimintaa ja hyvää tulosta kaivannaisteollisuudessa, sanoo Jouni Honkala.

 

***

 

Jouni Honkala to develop Rejlers’ mining and metals business

Rejlers intends to grow in mining and metals and has appointed Jouni Honkala to lead this area. Honkala started in his position in beginning of January.

Honkala has strong experience from business development in the mining and metals industries. He has been working with this area since 2010, first at Pöyry and later at Afry. Most recently, he has been Vice President, Mining & Metals at Afry.

“I really look forward to develop this business, with huge growth potential,” Honkala says.

Honkala also brings with him in-depth knowledge of industrial investments, especially as regards EPCM implementation methods (Engineering, procurement and construction management).

“The people I have met at Rejlers are very positive. It is great to now start work, results are achieved cooperating in good spirit,” says Honkala.