Osaaminen ratkaisi: Bilfinger valitsi Rejlersin vastaamaan sähkösaattosuunnittelusta Metsä Fibren biotuotetehtaalla

Rejlers ja Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics Oy ovat sopineet yhteistyöstä Metsä Fibren biotuotetehtaan sähkösaattolämmityksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Rejlers vastaa kokonaisuuden sähkösuunnittelusta.

Yhteistyö liittyy Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren mittavaan biotuotetehdashankkeeseen Kemissä. Sähkösaattolämmitys on yksi kriittinen osa-alue tehtaan prosessisähköistystä. Saattolämmityksen tarkoitus on sekä suojata putkistoa jäätymiseltä että varmistaa prosessin tarvitsemien lämpötilojen ylläpito ja näin prosessiaineiden liikkuminen putkistossa.

Sähkösaattolämmityksen suunnittelu on Rejlersille jo toinen suunnittelukokonaisuus Metsä Fibren biotuotetehtaalla, sillä Rejlers toimii myös Valmetin kumppanina tehtaan sähkösuunnittelussa. Uuden kaupan myötä Rejlers vastaa lähes täysin biotuotetehtaan prosessisähkö- ja instrumentointisuunnittelusta.

Rejlersin korkea osaamistaso ratkaisi valinnan

Bilfinger valitsi Rejlersin kumppanikseen yhtiön korkean osaamistason vuoksi, kertoo Bilfingerin myynnistä ja markkinoinnista Suomessa vastaava Ahti Komppa.

– Teollisuuden sähkösaattolämmityksen suunnittelu poikkeaa muusta sähkösuunnittelusta. Kartoitimme aluksi, millä suunnittelutoimistoilla on riittävä osaamistaso tähän kokonaisuuteen. Halusimme kumppanin, joka pystyy ottamaan vastuun koko suunnittelun osuudesta.

Tähän Rejlersillä oli halu ja mahdollisuus.

– Rejlersin ja asiantuntijoidemme osaaminen teollisuuden sähkösaattosuunnittelusta on varmasti yksi Suomen vahvimpia. On hienoa syventää yhteistyötä Bilfingerin kanssa tällä saralla, sanoo Rejlersin sähkösuunnittelupalveluiden Business Unit Manager Sampsa Laiho.

Rejlers ja Bilfinger ovat jo aikaisemmin tehneet yhteistyötä vaativissa teollisuuskohteissa. Nyt kyseessä on kuitenkin ensimmäinen tämän mittaluokan yhteistyö, etenkin saattolämmityksessä.

– Rejlersin suunnittelijat olivat meille tuttuja, ja Sampsa Laihon kanssa löytyi heti yhteinen näkemys, halu ja tahtotila. Henkilöt ovat ratkaisevia: yhteistyö on helppoa, kun voidaan luottaa siihen, että homma toimii. Merkitystä oli myös sillä, että Rejlers on vahva toimija muissakin Pohjoismaissa, Komppa lisää.

Suunnittelu meneillään, projekti jatkuu vuoteen 2023

Bilfinger vastaa Metsä Fibren sähkösaattolämmityksen materiaali- ja sähkökeskustoimituksista, asennuksista ja valvonnasta. Sähkösuunnittelu ja dokumentointi on osa kokonaispakettia.

– Projekti käynnistyi kuukausi sitten. Suunnittelu on alkuvaiheessa ja keräämme vielä asiakkaalta tarvittavia tietoja. Työ etenee hyvin ja yhteistyö Rejlersin kanssa on sujuvaa, sanoo Bilfingerin projektipäällikkö Timo Ala-Nikula.

 

Kuva: Mitta Oy

***

Yritysfaktat

Bilfinger SE on kansainvälinen teollisuuspalvelujen toimittaja eri aloilla ja useilla markkinoilla. Bilfingerillä on maailmanlaajuisesti noin 35 000 työntekijää. Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics Oy on osa Bilfinger Nordics AS -konsernia, joka on johtava teollisuuspalveluiden toimittaja Pohjoismaissa. Yhtiö tarjoaa projekti- ja kunnossapitopalveluita. Palvelutarjonta käsittää mekaanisen-, putki-, sähkö-, instrumentointi-, saattolämmitys-, eristys- ja teline- sekä suunnittelupalveluita prosessiteollisuudelle Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa.