Rejlers osti Voimatelin mittauspalvelut

Rejlers Finland Oy osti Voimatel Oy:n mittausliiketoiminnan.

Kuvassa vasemmalta Rejlersin Timo Holmberg, Kalle Hammar sekä Voimatelin Toni Haatainen, Harri Smolander ja Mikko Heinonen.

7.1.2019 allekirjoitetussa kaupassa Rejlersille siirtyivät Voimatelin jakeluverkkoyhtiöiden energiamittaustiedon etäluentaan ja käsittelyyn liittyvät palvelut, palveluidentuottosopimukset sekä tuotantojärjestelmien ostosopimukset. Kauppaan sisältyy myös yksi palvelua tuottava henkilö työehtoineen ja etuuksineen.

- Halusimme vahvistaa mittauspalveluitamme ja saada lisää osaamista jakeluverkkoyhtiöiden mittaustiedon keruuseen. Asiakkaamme saavat jatkossa aiempaa laajemman palvelukokonaisuuden yhdeltä toimijalta. Myös rajapinnat vähenevät eri järjestelmien ja toimijoiden välillä. Toiminta on kaikille sujuvampaa ja luotettavampaa, Rejlersin Energian ja Infran toimialajohtaja Timo Holmberg toteaa.

- Päätimme luopua mittauspalveluiden liiketoiminnastamme, koska liiketoimintaympäristö muuttui kannaltamme olennaisesti, kertoo Voimatelin toimitusjohtaja Kari Keinänen.

- Luovutamme liiketoiminnan hyvin mielin Rejlersin käsiin, koska voimme luottaa, että asiakkaamme saavat jatkossakin korkeatasoista ja kehittyvää palvelua.

Liiketoimintakaupan myötä Rejlersille ja Voimatelille avautuvat paremmat mahdollisuudet syventää yhteistyötä älykkään sähköverkon ja energiapalveluiden yhteisessä kehittämisessä ja tuottamisessa energiatoimialalle.

Uudistuva konkari

Rejlersin Mittauspalvelut toimii energiayhtiöiden etäluennan, mittaustiedonhallinnan ja tiedonvaihdon palvelutuottajana.

- Meillä on yli 20 vuoden kokemus energiayhtiöiden mittaus- ja tiedonhallintapalveluiden ja -ratkaisujen tuottamisesta. Palveluiden ja tietojärjestelmien piirissä Pohjoismaissa on yli 2 000 000 energiankäyttäjää ja yli 150 energiayhtiöasiakasta, toteaa Rejlersin Mittauspalveluiden liiketoimintajohtaja Kalle Hammar.

Suomessa Rejlers palvelee sähkö-, lämpö-, kaasu- ja vesiyhtiöitä sekä teollisuuden ja kiinteistösektorin toimijoita. Asiakkaita ovat sekä kantaverkko-, että alueelliset jakeluverkkoyhtiöt, energian myyntiyhtiöt, energiantuottajat ja energian loppukäyttäjät Rejlers on muun muassa kantaverkkoyhtiö Fingridin mittauspalveluiden tuottaja.

- Nyt tehty liiketoimintakauppa auttaa Rejlersin Mittauspalveluiden kehittämistä ja mahdollistaa aiempaakin kattavampia palveluita asiakkaillemme, Holmberg sanoo.