Rejlers hakee kasvua kehittämällä toimintamalliaan asiakaskeskeisemmäksi

Maaliskuussa Rejlers haki sekä sisäisesti että julkisesti Partner Network Manageria Rejlersin teollisuustoimialalle perustettavaan uuteen liiketoiminta-alueeseen. Kun Rejlersin Abu Dhabin yksikössä toiminut Jarkko Koskela kuuli pestistä, ei edes hiekkadyynit ja lämmin aavikkoilmasto pidätelleet häntä, vaan kiinnostus heräsi välittömästi.

Vuoden 2019 lokakuussa Rejlers Finland toteutti historiansa suurimman osakekaupan ostamalla huomattavan osan Neste Engineering Solutionsin toiminnasta. Tuolloin Rejlersin teollisuustoimiala kasvoi merkittävästi, kun sen palvelukseen siirtyi reilut 200 ammattilaista. Rejlers Finlandin Abu Dhabin yksikössä Delivery Managerin tehtävissä toiminut Jarkko Koskela oli yksi heistä.

- Siirryin Rejlersille lokakuussa 2019 NES-Rejlers –yrityskaupan yhteydessä. Kaupan myötä myös Abu Dhabissa sijaitseva noin 100 hengen toimisto siirtyi Rejlersille, jonne lähdin vastaamaan paikallisista asiakasprojektien toimituksista, Jarkko Koskela

- Toiminnan lähtökohtana on turvallisuus henkilöstön, ympäristön ja tuotannon osalta noudattaen lakisääteisiä määräyksiä ja asiakaskohtaisia ohjeita. Vastuullani oli myös projektien laatu, aikataulu ja budjetti sekä lisäksi organisaation kehittäminen, myynnin tukeminen ja yhteistyön varmistaminen muiden Rejlersin toimistojen välillä, Koskela täsmentää.

Kumppaniverkostojen kehittäminen välttämätöntä kasvulle

Rejlersin teollisuustoimialan Engineering –liiketoiminto hakee vahvaa kasvua. Uusi perustettava palvelukokonaisuus niin olemassa olevien kuin uusien asiakkuuksien kehittämiseksi nähdään välttämättömänä.  Kansainvälisenä yhtiönä on luonnollista, että Rejlersin partneriverkostojen hallinnan kehittäminen toimii yli rajojen.

- Käännämme teollisuudessa katsettamme nyt vahvasti kasvuun, ja Engineeringiin perustettava liiketoiminto on yksi tärkeä osa tämän kasvutavoitteemme toteuttamisessa. Perustettava liiketoiminto antaa meille tarvittavan joustavuuden jatkuvasti kasvaviin asiakastarpeisiimme, sanoo Aki Hakkarainen, Vice President, Industry Engineering, Rejlers Finland.

- Kun maaliskuussa kuulin, että Rejlers hakee Partner Network Manageria uuteen liiketoiminta-alueeseen teollisuussektorilla, kiinnostuin välittömästi ja hain paikkaa. Kokemustaustani teollisuudesta on pitkä ja työhön vaadittava kansainvälinen toimintaympäristö vastasi myös profiiliani, Koskela kertoo.

Koskelalla on vaikuttava, yli 30 vuoden kokemus teollisuusalan eri tehtävissä toimimisesta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

- Nyt toimin 1.6. alkaen Partner Network Managerina Rejlers Finlandilla. Vastuualueenani on uuden perustettavan liiketoiminnan tavoitteellinen kehittäminen. Siihen sisältyy sekä kotimaisen että ulkomaisen kumppaniverkoston kehittämistä, sekä myynnin tukemista.

- Toimintamme laajenee jatkuvasti, tuoreimpana esimerkkinä niistä Intian toiminnot, joten partneriverkostojen kehittämiselle on meillä suuri tarve. Olemme erittäin otettuja Jarkon kiinnostuksesta ja aidosta halusta kehittää meille teollisuuteen tätä osa-aluetta vahvaksi, sanoo Hakkarainen tyytyväisenä.

Palveluportfolion kehittäminen asiakaskeskeisemmäksi

Asiakasprojektit ovat usein pitkiä, jolloin myös yhteistyö asiakkaiden kanssa muodostuu luonnollisesti jopa vuosia kestäviksi kumppanuussuhteiksi.

- Meillä on pitkiä ja luottamuksellisia asiakassuhteita, joiden kanssa yhteistyömme on tiivistä. Haluamme kehittää asiakaskokemusta, ja palautteen saaminen asiakkailtamme on tässä äärimmäisen tärkeää. Päätös uuden liiketoiminnon avaamisesta on yksi asiakastoiveista, jonka laitoimme täytäntöön, Hakkarainen kertoo.

Yhdessä tekemisen kulttuuri on tullut Koskelalle tutuksi pitkän työuransa aikana ulkomailla, toimiessaan erilaisissa projekti- ja myyntitehtävissä.

- Koen, että taustastani on hyötyä, kun lähdemme kehittämään ja kasvattamaan tätä uutta palvelukokonaisuutta, jonka keskiössä on asiakkaat. Meille on tärkeää saada hahmotettua asiakkaidemme tarpeita ja tätä kautta kehittää palveluportfoliota heille sopivaksi, Koskela sanoo.

- Yhteistyön kulttuurin ylläpitäminen ja partneriverkoston vahvistaminen ovat välttämättömiä. Näin voimme hyödyntää parhaiten Rejlersin omia asiantuntijoita, ja siellä missä oma organisaatiomme kaipaa vahvistusta, käytämme siihen partneriverkostoamme.

Koronan tuomat uudet toimintatavat on hyödynnettävä

Korona on piessyt maailmaa kohta jo kahden vuoden ajan, ja ajanut monia yrityksiä ahtaalle. Tuore Partner Network Manager näkee kuitenkin tulevaisuuden valoisana ja koronan myötä tulleiden uusien toimintatapojen hyödyt.

- Maailma on ikään kuin kutistunut. Kun ihmiset eivät voi tavata toisiaan eivätkä työskennellä yhdessä perinteisesti, on olosuhteiden pakosta opittu työn olevan mahdollista tehdä pitkienkin etäisyyksien päästä ja jopa hyödyntämään aikaeroja. Näin on saatu kustannus- sekä aikatauluhyötyä.

- Uudet haasteet ovat aina mielenkiintoisia, ja toivon omalta osaltani voivani auttaa koko organisaatiota kannattavan kasvun aikaansaamiseksi. Uskon verkostoitumalla niin talon sisällä kuin ulkopuolisten partnereiden kanssa auttavan meitä löytämään kulloiseenkin projektiin parhaan yhtälön, Koskela visioi.

 

- Yhteistyön kulttuurin ylläpitäminen ja partneriverkoston vahvistaminen ovat välttämättömiä. Näin voimme hyödyntää parhaiten Rejlersin omia asiantuntijoita, ja siellä missä oma organisaatiomme kaipaa vahvistusta, käytämme siihen partneriverkostoamme, sanoo Jarkko Koskela, Rejlersin Partner Network Manager