Rejlers Finland mukana Building 2030 –konsortiossa

Building 2030 -konsortio on Aalto-yliopiston ja 21 yrityksen konsortio, jonka tehtävänä on kehittää Suomen rakennusalalle visio vuodelle 2030 ja edistää sen toteutumista. Vision avulla halutaan varautua alaan kohdistuviin tulevaisuuden muutoksiin – kuten digitalisaatioon, nopeaan kaupungistumiseen ja ilmastonmuutokseen – ja samalla varmistaa, että rakennusalan liiketoiminta on jatkossakin kestävällä pohjalla.

Maanantaina 6.9. käynnistyy Building 2030 -viikko, joka tuo esille konsortion toimintaa ja tuloksia suorissa verkkolähetyksissä ja kaksipäiväisessä kutsuseminaarissa viikolla 36 (6.–10.9.2021). Building 2030 -työ pohjautuu kansainvälisiin vertailuihin, parhaiden käytäntöjen omaksumiseen muilta aloilta sekä teknologian ja digitalisaation mahdollistamiin toimintatapojen muutokseen.

Konsortioon kuuluu Aalto-yliopiston lisäksi 21 rakennusalan yritystä: A-Insinöörit, Amplit, Fira, Fluent Progress, Granlund, Haahtela, Jatke, Lujatalo, Parma, Pohjola Rakennus, Rakennusliike U. Lipsanen, Ramboll, Ramirent, Rejlers, Skanska, SRV, Stark, Tocoman, Trimble, Vastuu Group ja YIT.

Konsortio on luonteeltaan avoin ja toivottaa tervetulleeksi muutkin rakennusalan kehittämisestä kiinnostuneet organisaatiot.

Rakentamisessa on useita tapoja sujuvoittaa toteutusta, vähentää hukkaa ja tiivistää aikataulua. Building 2030 -konsortion rahoittama hanke tutkii työmaata tukevan suunnittelun, hajautetun työnsuunnittelun ja tahtituotannon mahdollisuuksia ja vaikutuksia rakentamisessa. Tulosten ja kehitettyjen uusien menetelmien perusteella pienilläkin muutoksilla on suuri vipuvoima.

***

Lue aiheesta lisää konsortion kotisivulla:
https://www.aalto.fi/fi/building-2030

Building 2030 –viikon ohjelma:
https://building2030viikko.com/

Tutustu Rejlersin Rakentamisen toimialaan tästä:
https://www.rejlersbuildings.fi/