Paluu Rejlersille: hyvä työyhteisö ja tekemisen meininki houkuttelivat takaisin

Joskus on mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Vanessa Tuokila-Ruohoselle ja Ville Alholle tunne on tuttu: molemmat vaihtoivat Rejlersiltä muualle – palatakseen pian takaisin.

Vanessa Tuokila-Ruohonen työskenteli Rejlersillä prosessisuunnittelijana ja kestävän kehityksen tuotepäällikkönä. Vuoden 2021 alussa hän lähti Rejlersiltä, mutta palasi noin puolen vuoden kuluttua Business Unit Managerin tehtävään.

Ville Alho aloitti puolestaan Rejlersin Mikkelin yksikössä harjoittelijana opintojensa ohessa, ja jatkoi valmistumisensa jälkeen LVIA-suunnittelijana. Vuoden 2022 alussa hän siirtyi muihin tehtäviin julkiselle sektorille. Hiljattain Alho palasi Rejlersille, LVIA-projektipäälliköksi Vantaan toimipisteelle.

Uusi perspektiivi tuttuun työyhteisöön

Työpaikan vaihdos toi Tuokila-Ruohoselle ja Alholle uutta perspektiiviä Rejlersin työkenttään ja -kulttuuriin.

- Huomasin tehtävässäni toisessa organisaatiossa nopeasti, että työ pyörii hyvin pienellä tontilla. Rejlersillä olin tottunut siihen, että pöydällä on aina useita projekteja eri asiakkaille, Tuokila-Ruohonen kuvailee.

Alhon haaste oli päinvastainen: tehtäväkenttä uudessa organisaatiossa oli hyvin laaja ja monialainen. - Kaipasin tukea sekä selkeämpää linjaa siihen, minkä parissa päiväni vietän, Alho sanoo.

Juuri kun Tuokila-Ruohonen alkoi harkita paluuta Rejlersille, yhtiössä vapautui Business Unit Managerin paikka.
- Olin toivonut tällaista tehtävää. Halusin ottaa vastuuta sekä liiketoiminnasta että esihenkilötyöstä.

Uusi positio ratkaisi myös Alhon paluun.
- Halusin haastaa itseäni Rejlersillä vaikeammissa tehtävissä. Nyt pääsen kehittämään liiketoimintaa ja uusia toimintamalleja.

Nauru ja ilo kuuluvat työviikkoon

Työyhteisö ja sen ilmapiiri olivat merkittäviä tekijöitä molempien paluupäätöksissä. Rejlersillä vallitsee lämmin tunnelma ja hyvä henki.

- Kaikkien kanssa on helppo tulla toimeen, mikä on olennaista projektityössä. Myös asiakkaat huomaavat tämän. Työviikon aikana saa nauraa ja olla iloinen monta kertaa, Tuokila-Ruohonen sanoo.

Rejlersille on leimallista vahva yhdessä tekeminen.
- Kenelle tahansa voi soittaa, ja tukea tai apua saa aina. On vaikuttavaa, kuinka monipuolista teknistä osaamista meiltä löytyy, Tuokila-Ruohonen toteaa.

Positiivinen ilmapiiri vähentää työn henkistä kuormittavuutta.
- Rejlersilläkin on kiirettä ja projektit voivat painaa päälle, mutta työilmapiiri tekee työskentelystä rauhallista. Töihin tullessa ei tarvitse stressata tulevasta päivästä, Alho sanoo.

Välittäminen henkilöstön hyvinvoinnista näkyy Alhon mukaan Rejlersillä monin tavoin.
- Henkilöstöedut ovat hyvät, joustava hybridityö helpottaa oman elämän sovittamista työarkeen, ja virkistystapahtumat ovat hyväksi niin tiimihengelle kuin omalle hyvinvoinnille.

Yhä vahvempi tekemisen meininki

Alho ja Tuokila-Ruohonen viittaavat puheissaan usein Rejlersin tekemisen meininkiin. Sitä heillä oli ikävä.

- Kaipasin ihmisiä, jotka tietävät, mitä tekevät ja vievät isoja teknisiä kokonaisuuksia eteenpäin. Tekemisen meininki on Rejlersillä poissaoloni aikana vain vahvistunut. Meidät tunnetaan paremmin ja teemme yhä suurempia projekteja, Tuokila-Ruohonen sanoo.

- Myös Rejlersin jouhevuutta ja ripeyttä tuli ikävä julkisella sektorilla, Alho lisää.

Rejlersin toimitusjohtaja vaihtui sillä välin, kun Tuokila-Ruohonen työskenteli muualla. - Mikko Vaahersalon aikana yhtiöön on tullut uusia hyviä käytäntöjä ruohonjuuritasolta lähtien.
Rakentamisen osalta puolestaan Asko Laune aloitti toimialan vetäjänä Alhon työskennellessä muualla. - Toimialan uusi strategia sisälsi asioita, joita olin kaivannut. Tämä oli yksi syy paluuseeni.

Tuokila-Ruohonen ja Alho kiittelevät sitä, kuinka Rejlersille panostetaan henkilöstön kehittymiseen. Jatkuvaa oppimista tuetaan työntekijöiden kiinnostuksen kohteiden mukaan. Alholla itsellään on esimerkiksi työn alla YAMK-tutkinto, jonka lopputyötä hän tekee työn ohella. Lopputyöstä saa sen valmistuessa Rejlersillä kuukauden palkan.

- Pienempiä ja suurempia koulutuksia on runsaasti, ja niihin on helppo hakeutua. Yhtiössä pystyy myös kehittymään joko siirtymällä sivuttaisliikkeellä toimialalta toiselle tai ottamalla lisävastuuta omalla toimialalla, Tuokila-Ruohonen mainitsee.

Pienet asiat tekivät kotiinpaluusta helppoa

Paluumuuttajat on otettu Rejlersillä lämpimästi vastaan.

- Palasin vetämään sitä ryhmää, jotka aikaisemmin olivat kollegoitani. Uuteen rooliin astuminen sujui todella hyvin, Tuokila-Ruohonen sanoo.

Pienillä asioilla on suuri merkitys siinä, miltä paluu tuntuu. - Jopa projektinhallinnan työkaluja ja ohjelmistoja oli muualla ikävä. Postissa kotiin saapunut Tervetuloa Rejlersille -kirje tuntui puolestaan kivalta huomionosoitukselta, Tuokila-Ruohonen muistelee.

Tuttuun työyhteisöön palatessa välttää uuden työpaikan alkushokin.
- Prosessit ja työkalut olivat tuttuja, ja samoin osa työkavereista. Kollegat ilahtuivat, kun taloon saatiin lisää osaamista ja näkemystä. Kaikki on mennyt paremmin kuin osasin odottaakaan, Alho päättää.

 

Joskus on mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Vanessa Tuokila-Ruohonen ja Ville Alho vaihtoivat Rejlersiltä muualle – palatakseen pian takaisin.