Jani Karvinen

Mikkeliläiselle Jani Karviselle LVI-ala on aina tuntunut todella omalta alalta. Hän on jo nuoresta pojasta asti ollut isän mukana aluksi seuraamassa putkiasennuksia ja sitten myöhemmin kesä- ja iltatöissä. Jania voi hyvin kuvailla LVI-alan monitaituriksi, sillä hänellä on kokemusta monenlaisista työtehtävistä.

Jani on kolmannen sukupolven LVI-ammatilainen perheessään. Hän suoritti vuonna 2000 insinöörin AMK-tutkinnon LVI-tekniikasta, hänellä on myös  talonrakentajan tutkinto.

Ura Rejlers Oy:ssä alkoi Janin ammattikorkeakoulupintojen aikana vuonna 1999 kesäharjoittelussa. Ensimmäiset projektit liittyivät pääasiassa asuntokohteiden LVI-suunnitteluun. Jani kertoo, että harjoitteluaikana hän sai todella hyödyllistä oppia vanhemmilta suunnittelijoilta sekä LVI-teknisissä että LVI-suunnitteluohjelmistoon liittyvissä asioissa.

LVI-insinööriksi valmistuttuaan Jani aloitti Talotekniikkaosastolla. Projektit liittyivät pääasiassa teollisuuskohteiden ja asuntokohteiden LVI-suunnitteluun. Erilaisten kohteiden suunnittelu itsenäisesti kehitti uraa aloittelevaa suunnittelijaa merkittävästi. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi viilunkuivaajien LTO-prosessijärjestelmä ja SM2 lähiliikennejunan WC:n LVI-suunnittelu.

Nyt Jani työskentelee Mikkelin toimistolla. Työkohteet ovat olleet monipuolisia, esimerkiksi hydraulistoputkistosuunnittelua terästeollisuuteen. Vähitellen Jani on siirtynyt vaativampiin tehtäviin ja toimiikin nykyään monissa projekteissa LVI-projektipäällikkönä. Jani usko, että tulevaisuuden kehitys tapahtuu LVI-tekniikassa rakennusten energiatehokkuuden parissa.

Jani on aktiivinen liikkuja vapaa-ajalla ja osallistuu mielellään Rejlersin erilaisiin urheilutapahtumiin. Jani harrastaa mm. maastopyöräilyä, hiihtoa, tennistä, sekä joukkuelajeista sählyä ja jääkiekkoa. Työkavereiden kanssa käydään pyöräilemässä ja hiihtämässä sekä osallistutaan erilaisten järjestäjien tapahtumiin. Lisäksi työpaikalla tehdään kaveriporukalla esim. leuanvetoharjoituksia työpäivän aikana.

Janin mukaan Rejlers antaa työntekijälle mahdollisuuden näyttää omaa osaamistaan ja toteuttaa omia taitojaan. Työtehtäviin on mahdollisuus vaikuttaa oman kiinnostuksen mukaan. Jani myös lisää, että Rejlers antaa hyvin mahdollisuuden osallistua halutessaan myös ulkomaisiin projekteihin. Vuosittain on myös mahdollista osallistua kursseille, joilla kehitetään omaa asiantuntijuutta.

Työpaikalla ollaan hyvin kannustavia ja Jani naurahtaakin: Suunnittelemaan oppii tekemällä ja virheitäkin saa tehdä, kokeneemmat kyllä auttavat!