Ajoneuvosuunnittelu

Rejlersillä on lähes kahden vuosikymmenen kokemus erilaisten ajoneuvojen suunnittelussa.

Ajoneuvosuunnittelu

Rejlersillä on osaamista ajoneuvon rungon, voimansiirron, ohjausgeometrian, pyöräntuennan, jousituksen ja vaimennuksen sekä jarrujärjestelmien suunnittelussa. Erilaiset ajoneuvojen tuotekehityskohteet ja versiovarustelu kuuluu myös toimintaamme. Sähkösuunnittelumme kykenee palvelemaan kattavasti perinteisen ajoneuvosähkötekniikan lisäksi elektoniikan ja väylätekniikan hyödyntämisessä ajoneuvojen ohjaamisessa ja testausjärjestelmien suunnittelussa.

Ohjaamot

Työkoneiden, kuten metsäkoneiden ja nostureiden, ohjaamoiden suunnittelussa runkokehikon kestävyys, ergonomiset näkökohdat, hallintalaitteiden sijoittelu, näkyvyys ulos, valaistus, äänieristys, lämmitys/ilmastointi, tärinänvaimennus ja vaativiin olosuhteisiin soveltuvien komponenttien valinta sekä huollettavuus ovat esimerkkejä asioista, joihin suunnittelijat panostavat. Oman lisänsä suunnitteluun tuovat eri markkina-alueiden vaatimukset: maa- ja asiakaskohtaisten sovellusten toteuttamisen täytyy istua joustavasti tuotantoon kustannusoptimointi huomioiden.

Erikoisosaamistamme ovat ohjaamoiden turvallisuuteen ja standardin mukaiseen testaukseen tähtäävä ROPS-lujuuslaskenta, jonka perusteella pystytään arvioimaan ohjaamon rungon käyttäytymistä testaustilanteessa, sekä muovisten ja teräksisten muoto-osien, vaativien pintamallien ja istuimien suunnittelu sekä muotoilu, joka täydentää suunnitteluamme koko ajoneuvon osalta.