Rejlers koordinoi yhteisrakentamisen voittoon

Vuoden yhteisrakentamishanke 2019 –kilpailun kuntasarjan voittaja on Mikkelin kyläverkot -hanke. Hankkeessa rakennettiin samaan aikaan valokuituyhteyksiä ja säävarmaa sähköverkkoa. Yhteisrakentamisen koordinoi Rejlers.

Mikkelin kyläverkot -hankkeessa rakennettiin valokuituyhteydet 669 asuntoon kaupungin maaseutukyliin. MPY Palvelut Oyj vastasi kuituverkon suunnittelusta ja rakentamisen koordinoinnista. Valokuituyhteyksien kanssa yhtäaikaisesti rakennettiin Järvi-Suomen Energian säävarmaa sähköverkkoa.

Yhteisrakentamisen hankkeessa asukkaat saivat samalla kaivamisen aiheuttamalla haitalla sekä luotettavasti toimivan sähköverkon että nopeat teleyhteydet.

Myös hankkeessa mukana olevat toimijat hyötyivät muun muassa kustannussäästöinä, vaikka yhteisrakentamisessa töiden ja aikataulujen yhteensovittaminen aiheuttaa oman lisätyönsä.

- Infran kustannustehokas rakentaminen edellyttää toteuttajilta sujuvaa yhteistyötä. Meillä on osaamista yli toimialojen ja pitkä kokemus yhteisrakentamisesta. Voimme olla mukana samanaikaisesti eri osapuolien rakennushankkeissa riippumattomana toimijana, Rejlersin liiketoimintajohtaja Ari Vainikka toteaa.

Projektien johtaminen, rakentamisen valvonta, turvallisuuden hallinta, yhteisrakentaminen ja sidosryhmäyhteistyön koordinointi ovat Rejlersin ydinosaamista.

- Yhteisrakentamisen onnistumisessa on olennaista toimiva ja oikea-aikainen sidosryhmäyhteistyö. Meillä on halu kehittää yhteisrakentamista, koska sen edut ovat kaikille osapuolille kiistattomat.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailussa etsittiin uusia toimintatapoja, joilla maaurakointia vaativien infratöiden yhteensovittaminen eri toimijoiden kesken yleistyisi ja helpottuisi. Kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 21 hanketta.

Hanke rahoitettiin Maaseuturahastosta.