Lämpökuvaus tuo turvaa

Säännöllisesti toteutettuna lämpökuvauksella on todettu olevan kiinteistöjen ja järjestelmien sähköpaloja vähentävä vaikutus.

Lämpökuvaus on nopeasti yleistynyt keino sähköisten järjestelmien kunnonvalvontaan ja kunnossapitoon. Lämpökuvauksella voidaan havaita normaalista poikkeavia lämpötila-arvoja, jotka eivät ole näkyvissä paljain silmin.

Lämpökuvauksen yhteydessä mitataan aina kohteen kuormitusvirta. Samalla saadaan tieto lähdön kuormituksen tasosta.

”Merkittävä osa sähköpaloista saa alkunsa sähköisten liitosten vikaantumisesta verkon solmukohdissa, erityisesti jakokeskuksissa. Parhaita keinoja ovat säännöllinen liitosten tarkkailu, lämpökuvaus ja systemaattinen jälkikiristys.” Tukes 

Valitse aina sertifioitu kuvaaja

Jotta kuvaamisesta saadut tulokset tulkitaan oikein, kannattaa valita sertifioitu kuvaaja. LK-sertifikaatin saadakseen on kuvaamisen lisäksi osattava tulkita kuvia ja tehdä tarvittavat korjaukset.

Lämpökuvauksen LK-sertifikaatin suorittanut henkilö on suorittanut hyväksytysti SETI Oy:n kirjallisen kokeen ja osoittanut hallitsevansa lämpökameran käytön valvotusti laboratoriossa tehtävässä lämpökuvauksessa. Sertifikaatin ylläpito vaatii ammattitaidon säilyttämistä säännöllisillä kuvauksilla.

Sertifikaatin myöntäjä SETI

Palveluumme sisältyy esimerkiksi:

  • sähkölaitteiden sertifioidut lämpökuvaukset
  • tulosten analyysi, raportointi ja toimenpide-ehdotukset
  • sähköverkon häiriöiden analyysi

Ota yhteyttä, niin katsotaan kuinka voimme auttaa omaisuutesi ja järjestelmiesi turvaamisessa.