Murskaimen asennus Intiaan

Kun Rejlersiltä pyydettiin apua Sandvikin uuden esikaramurskaimen apujärjestelmän kehitystyöhön, oli projektipäällikkö Magnus Jacobsson valmiina työhön.

Ensimmäinen murskain asennettiin louhokselle Intiassa, missä Magnus ja hänen kollegansa Marcus Nilsson olivat mukana työnvalvonnassa, käyttöönotossa ja käynnistyksessä, he myös antoivat paikan päällä koulutusta.

Tavoitteena oli luoda mahdollisimman suuri käyttöaste murskaimelle. Käyttökatkos merkitsisi kaivokselle korkeita kustannuksia, sillä esikaramurskain sijaitsee työlinjan alkupäässä. Sen tulisi pyöriä vuorokauden ympäri, läpi vuoden.

Projektin laajuus Rejlersille oli yli 6000 työtuntia. Magnus näkee, että automaatioala kehittyy kansainvälisesti erittäin nopeasti, mikä lupaa hyviä työtilaisuuksia tulevaisuudessa.

– Olen tehnyt yhteistyötä Sandivikin kanssa yli 13 vuotta, erityisesti kaivos- ja laitosteollisuuden automatisointiprojekteissa, kertoo Magnus.

– Laite, joka on yli kahdeksan metriä korkea, painaa 300 tonnia ja joka murskaa jopa 3500 tonnia rautamalmia tunnissa herättää kunnioitusta. Ja tämäkin oli kuitenkin vain yksi pienimmistä murskaimista, kertoo Magnus.

– Oma konsultointityöni sisältää projektin johtamista, toteutettavuustutkimuksia ja teknisiä spesifikaatioita, pääasiassa automatisointiratkaisuihin, sanoo Magnus. Olen erittäin kiinnostunut uudesta teknologiasta, pidän itseni ajan tasalla kehityksessä.

– Homma oli melko hikinen, sillä useimpina päivinä varjossakin lämpötila kohosi 46 C asteeseen. Sen päälle vielä tulinen ruoka! sanoo Marcus, joka vastasi murskaimen ohjausjärjestelmästä.