Meijerille uusi ohjausjärjestelmä

Geflen alueen meijeri aloitti toimintansa jo vuonna 1937. Modernisoitu meijeri sijaitsee hieman keskisen Gävlen ulkopuolella. Tänään tuotanto on keskittynyt maitopohjaisten tuoretuotteiden valmistukseen.

Meijerin tuotantovolyymi on yli 40 miljoonaa kiloa. Raaka-aineet tulevat yli 80 tilalta Gästriklandista, pohjoisesta Upplandista ja Taalainmaalta. Maatiloista noin 20 tuottaa KRAV –ympäristömerkillä merkittyä maitoa. Näiden tilojen tuotanto vastaa 13 prosenttia koko tuotannosta.

Rejlers on valittu suunnittelemaan meijerin uudet ohjaus- ja valvontajärjestelmät, lukuun ottamatta tiettyjä rajoitettuja osia. Nykyiset järjestelmät tullaan korvaamaan ABB:n järjestelmillä. Hanke sisältää myös uusien toimintojen ohjelmointia. Ohjelmoinnissa tullaan käyttämään meijeri- ja panimoteollisuuden tarpeisiin kehitettyä ABB:n ProBase –ohjelmakirjastoa. Sen käyttö tarkoittaa, että myös osa jännitejakelua ja verkkoa pitää suunnitella. Toimeksiannolla pääsemme viemään Rejlersin osaamista meille uudelle teollisuudenalalle.