Lahti Energia, Kymijärvi 2

Lahti Energian päätuotteita ovat yhteistuotannolla tuotettu sähkö ja kaukolämpö, ja sen kaksi voimalaitosta sijaitsevat Lahdessa sekä yksi Heinolassa. Rejlers tekee mm. LVI-ja SIA-suunnittelua Lahti Energialle.

Rejlers on tehnyt LVI-valvontaa Lahdessa sijaitsevalle Kymijärvi 2:lle, joka on maailman ensimmäinen energiajätteitä polttoaineenaan käyttävä kaasuvoimalaitos. 

Rejlersin suunnitteluun sisältyi Sireenikujan kaukolämpöpumppaamon peruskorjaus, jossa uusittiin kaikki pumppaamon kaukolämpöputket ja pumput.

Lisäksi uusittiin sähkötilan ja kaukolämpöpumppaamon ilmanvaihto. Suunnitelmiin kuului myös ulkopuolisten betonirakenteiden korjausehdotus, joka tullaan toteuttamaan myöhemmin.

Pumppaamon putkistosuunnitteluun sisällytettiin jännitysanalyysi, jotta pumppuihin kohdistuva kuormitus pysyi sallituissa rajoissa. Työhön kuului lisäksi putkiston asennusvalvonta.

Sähkö- ja automaatiosuunnitteluun kuului järjestelmän automaation ja sähkölaitteiden uusinta. Pumppaamon tunnusjärjestelmässä käytettiin AKZ-tunnusjärjestelmää.

Rejlers teki myös uuden kattilalaitoksen ilmanvaihtoselvityksen vuosien 2013-2014 aikana. Lisäksi Rejlers tekee  putkistosuunnittelua Lahti Energian kaukolämpöpuolelle.