Valaistus korostaa Maakunta-arkiston arkkitehtuuria

Arkkitehti Gustaf Améen suunnittelema ja vuonna 1911 valmistunut rakennus on erilainen ja jännittävän näköinen kiinteistö ainutlaatuisessa ympäristössä. Oikean tunnelman luomiseksi Rejlers oli mukana suunnittelemassa rakennuksen omaleimaista arkkitehtuuria korostavaa valaistusta.

Göteborgissa sijaitseva Maakunta-arkisto vastaa Länsi-Götanmaan läänin virallisten asiakirjojen arkistoinnista sekä muiden, kuten yksityishenkilöiden, säätiöiden ja yritysten tallennettavista arkistoista. Arkistorakennukseen on tehty laaja uudistustyö ja se on saanut modernin lisärakennuksen – historiallisen osan vaatimukset huomioiden. Uudistuksen suunnitelma on T+E Arkitekter AB:n käsialaa. Rejlersin tehtävänä oli valaistussuunnittelun lisäksi sähkö- ja telejärjestelmien suunnittelu vuonna 1911 valmistuneeseen rakennukseen.

Kiinteistön vuokralaiset harjoittavat laaja-alaista liiketoimintaa, joten pidimme hyvin tärkeänä, että valaistus on riittävää, miellyttävää ja vastaa kunkin toimijan tarpeita. Valaistus on suunniteltu siten, että sitä voidaan muuttaa tarpeiden ja muuttuvien tilanteiden mukaisesti. Lisäsimme erilaisia valaistusratkaisuja korostamaan yksityiskohtia ja kiinteistön tärkeitä osia. Jokaiselle kiinteistön vuokralaiselle on annettu mahdollisuus vahvistaa omaa liiketoimintaansa valaistuksen avulla. Maakunta-arkisto on nyt houkutteleva paikka kokousten järjestämiselle sekä inspiraation lähteenä. Historiallisesta, voimakkaan ainutlaatuisesta rakennuksesta tuli moderni tila toimistoille ja muille toiminnoille.