Eläimet ovat hyvässä hoidossa uudessa keskuksessa

Joulukuussa 2009 Ruotsin Maatalousyliopisto (Sveriges lantbruksuniversitet, SLU) näytti vihreää valoa uuden eläinlääkintä- ja pieneläinkeskuksen (VHC) rakentamiselle Ultunan kampusalueelle Uppsalassa. Rejlers valittiin tekemään koko sähkö- ja telejärjestelmien ohjelmointi- ja järjestelmäsuunnittelu.

Rakennuksessa tehtävät asennukset tuli sovittaa erilaisiin tiloihin, eläinsairaalasta tutkimus- ja koulutustiloihin. Kokemus aikaisemmista sairaala- ja laboratorioympäristöissä toteutetuista projekteista oli erittäin hyödyllinen.

– Kokemuksemme sairaalaympäristöstä on tarjonnut meille loistavia mahdollisuuksia suunnitella myös eläinsairaaloiden ja laboratorioiden sähköistyksiä parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Björn Dahlin, projektipäällikkö Rejlersiltä.

Uusien tilojen kokonaispinta-ala on noin 55 000 m². Tämä 1,5 miljardin kruunun projekti on suurin rakennushanke Keski-Ruotsin alueella. Projektin tarkoituksena on luoda uudenaikainen houkutteleva rakennus, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luovuudelle ja uusille ajattelumalleille edistämään tutkimusta ja koulutusta.

Uudet tilat merkitsevät uutta alkua sekä tiedekunnalle että yliopistolliselle eläinsairaalalle, mutta myös entistä parempia mahdollisuuksia Ruotsin Maatalousyliopiston koulutus- ja tutkimustoiminnalle. Rakennus tulee sisältämään sekä koulutustiloja ja tutkimuslaboratorioita eläinlääketieteelliselle tiedekunnalle että tiloja Ruotsin ainoalle yliopistolliselle eläinsairaalalle.

Muutto uusiin tiloihin arvellaan tapahtuvan vuonna 2014, jolloin noin 600 työntekijää ja 1000 opiskelijaa ottavat tilat käyttöön.