As Oy Tampereen Sorsapuiston Tähden LVIA- ja sähkösuunnittelu

Tampere-talon naapuriin Sorsapuistoa vastapäätä valmistuu toukokuussa 2016 As Oy Tampereen Sorsapuiston Tähti. Asunto-osakeyhtiöön tulee 93 huoneistoa kuuteen asuinkerrokseen. Lisäksi kiinteistössä on 5 kpl liiketiloja ja 2-kerroksinen maanalainen autohalli, jossa autopaikkoja on 83 kpl.

Rejlers vastaa As Oy Tampereen Sorsapuiston Tähden LVIA- ja sähkösuunnittelusta. Arvokkaalla paikalla kaupungin keskustassa olevalla tontilla sijaitsevassa rakennuksessa laatuun panostetaan kaikissa yksityiskohdissa.

Huoneistojen koot vaihtelevat 23 m² yksiöstä 110 neliömetrin 4 huoneen, keittiön ja saunan asuntoon. Autohalli on varustettu sprinklausjärjestelmällä. Lämmöntalteenottoon on kiinnitetty erityistä huomiota, myös ravintolan jäteilmasta otetaan lämpö käyttöön.

Oman haasteensa suunnitteluun toi se, että kaavamääräyksistä johtuen esimerkiksi ilmanvaihdon konehuoneita ei voitu sijoittaa ylimpien asuntojen yläpuolelle, vaan ne piti sijoittaa samaan tasoon ylimpien asuntojen kanssa.

Rakennuspaikka on haastava tontin rajoittuessa olemassa oleviin rakennuksiin ja katuihin. Rakennuksen bruttopinta-ala on 11 003 m² ja sen rakennuttaja on Pohjola Rakennus Oy Sisä-Suomi.