Lumensulatuslaite pitää junat liikkeessä

Olemme kaikki kuulleet viime talvien aiheuttamista ongelmista junaliikenteessä - runsaat lumisateet, pakkaset ja jäätyneet vaihteet, lumimassat raiteilla ja hyytyneet junat. Ratkaisu näihin ongelmiin on nyt näköpiirissä.

Vuoden 2012 aikana Ruosin Liikennelaitos on testannut uutta Snow Removal 700 –laitetta. Laite on kehitetty yhdessä Skelleftehamnissa sijaitsevan yrityksen Railcare AB:n kanssa. Sen sijaan, että lumi vain siirrettäisiin ratojen sivuille aiheuttamaan uusia ongelmia, Snow Removal 700 kerää lumen ja sulattaa sen vedeksi. Kertynyt vesi tyhjennetään normaaliin hulevesiverkostoon.

Laite on suunniteltu pääasiassa ns. strategisten junavarikkojen käyttöön, jotka kärsivät yleensä eniten runsaslumisten talvien aiheuttamista ongelmista. Erityisesti tämä koskee junavarikkoalueen vaihteita.

Hyvien testitulosten jälkeen Liikennelaitos on valmis investoimaan uusiin laitteisiin tulevien talvien varalle.

Rejlersin Skellefteån toimisto on - Railcare AB:n valtuuttamana - kehittänyt, suunnitellut ja dokumentoinut Snow Remowal 700:n. Rejlers on ollut mukana myös projektinjohto-, hankinta-, testaus- ja valmistusprosessin valvontatehtävissä.