Kaikki odotukset ylittävää liikennesuunnittelua

Hiihdon MM 2015 –kisojen järjestäjät pyrkivät ylittämään odotukset ja tuomaan maailman lähemmäksi hiihtourheilua – ”Beyond all expectations”. Rejlersin osaamista tarvitaan, jotta liikenne- ja kuljetusjärjestelyt sujuvat mahdollisimman hyvin. Rejlers kuuluu myös eri yritysten ja organisaatioiden muodostamaan Beyond Skiing -yhteistyöverkostoon, joka näkee MM-kisojen pitkän aikavälin arvon.

Hiihdon MM-kisoihin valmistautuminen alkaa jo keväällä 2014. Tätä kilpailukautta kutsutaan esikisoiksi, joihin sisältyvät mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancup ja Euroopan cup sekä maastohiihdon maailmancup. Helmikuussa 2015 ovat vuorossa hiihdon MM-kisat – maailman hiihtoeliitti kohtaa 12 päivän ajan. Paikanpäälle Faluniin odotetaan 150 000 – 200 000 katsojan yleisömäärää.

Kilpailijoiden, heidän joukkueidensa, lehdistön edustajien ja yleisön on voitava päästä kulkemaan kisapaikalle ja pois helposti, tehokkaasti ja turvallisesti. MM-kisat osuvat liikenteellisesti muutoinkin vilkkaaseen kauteen - samaan aikaan hiihtolomalaiset matkaavat Taalainmaan läpi. Järjestelyjen onnistumiseksi tarvitaan hyvää logistiikkaa ja suunnittelua. Tarvitaan mm. vaihtoehtoisia reittijärjestelyjä, tilausbusseja, pysäköintialueita ja alueiden käytöstä sopimista kunnan ja muiden maanomistajien kanssa. Rejlers huolehtii hiihtäjien kuljetusjärjestelyistä heidän kisoihin saapumisestaan alkaen aina siihen asti, kunnes he poistuvat Ruotsista.

- Hiihtourheilu on fantastinen laji, ja Ruotsi on saanut järjestettäväkseen upean tapahtuman. On todella hienoa olla mukana toteuttamassa sitä. Alueelle tästä panostuksesta on merkittävää ja pysyvää hyötyä, kaikki ei katoa pois kisojen jälkeen, sanoo projektipäällikkö Mathias Johansson.