Unelmien koteja Verkkosaareen

Helsingin Verkkosaaren tontille nousee talo, joka koostuu neljä- ja seitsenkerroksista osista. Rejlers Finland Oy on mukana kohteen LVIA- ja sähkösuunnittelussa. Suunniteltava talo on osa seitsemän taloyhtiön korttelia.

Rakennusoikeus on 2 900 kerrosalaneliömetriä, joista liikerakentamisen osuus on 200 k-m2. Asuintaloon tulee noin 35 huoneistoa sekä monikäyttöisiä yhteistiloja, kuten yhteiskeittiö, ruokailutila, kattosauna, harrastamiseen sopiva takkahuone sekä yhteiset kattoterassit.

Hankkeesta poikkeuksellisen tekee se, että asukkailla on keskeinen rooli oman asuntonsa suunnittelussa. Asukkaat kilpailuttavat ja hyväksyvät arkkitehdin, projektijohdon ja urakoitsijan, sekä päättävät taloon tulevista yhteistiloista.

Hanke tähtää ekologisesti kestävän ja energiatehokkaan asuintalon rakennuttamiseen.  Erityisesti huomiota kiinnitetään hyvään suunnitteluun, kustannuslaskentaan, budjetointiin ja taloushallintoon sekä rakennuksen elinkaareen.

Kalasataman Verkkosaaresta tulee urbaani kaupunginosa, jossa vuorottelevat asuintalot, toimistot, kivijalkakaupat, ravintolat ja kahvilat.

Kohde valmistuu alustavasti vuosien 2018-2019 vaihteessa. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Sarlin+Sopanen Oy.

Kuva: Arkkitehdit Sarlin+Sopanen Oy.