Työura suomalaisen rakentamisen ytimessä

Konsultti Juhani Maukonen tuli joulukuun alussa asiakaspalaverin jälkeen työpaikalleen Rejlersin toimistolle Vantaan Vapaalaan. Erikoiseksi asian tekee on se, että Juhani aloitti uransa vuonna 1967. Hän on nyt 75-vuotias.

Juhani Maukonen aloitti sähkösuunnittelijana vuonna 1967 insinööritoimisto Ranta-aholla. Vuonna 1971 hän siirtyi sähkösuunnittelun suunnittelupäälliköksi Hankkija Tekniikan pääkonttoriin Helsinkiin ja vuonna 1991 Lausamolle ja sieltä Rejlersille. Kun hän kertaa työtehtäviään, rakentamisen historia herää henkiin. 

Kylmävarastoja Neuvostoliittoon, Stockmannin tavaratalot Riikaan, Tallinnaan ja Moskovaan, hotellit Pekingiin, Hantimansiskiin , Tallinnaan, Jekaterinburgiin , Helsinkiin, Kolille, Kone Oy:n tehtaat Kunshaniin lähelle Shanghaita, siinä on vain pieni osa kiehtovista kohteista joissa Juhani on ollut mukana. Pelkästään Tallinnaan työmatkoja kertyi yli 200 kpl ja Kiinaan n. 30kpl.

Kotimaassa Juhania työllistivät pitkään meijerit ympäri Suomea. Tutuiksi tulivat myös Kemiran tehtaat, pääkonttori ja Siilinjärven kaivos sekä monet hotellikohteet.

Vuonna 2015 Juhani jäi eläkkeelle, ja viihtyi vapaalla noin vuoden. 

– Mahdollisuus sopia joustavista työajoista ja mielenkiintoiset tehtävät vetivät takaisin töihin, Juhani kertoo. Teen nyt projektivalvontaa ja konsultointia, en enää suunnittelua. Osa-aikainen työskentely sopii minulle, hän kuvailee. 

Tällä hetkellä Juhania työllistävät Finnairin pääkonttorin saneeraus ja uusi tarjoustyö.

– Juhanin osaaminen on ja kokemus ovat verrattomia. Olen todella iloinen, että hän haluaa tehdä työtään meillä, sanoo toimialajohtaja Timo Tenninen, Juhanin esimies. Meillä tarvitaan aina sekä uraansa aloittavia että kokeneita suunnittelijoita, vain siten voimme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla ja varmistaa myös osaamisen siirtymisen ja jatkuvuuden, Timo kertoo.

Rejlersin Vapaalan toimistossa Juhanilla on noin 50 kollegaa, ja Rejlersin muilla toimistoilla yhteensä noin 130 talotekniikan kollegaa.