Toimistotilojen saneeraus neljän tähden hotelliksi

Demaco Oy on valinnut Rejlers Oy:n sähkösuunnittelijaksi Haapaniemenkatu 5:teen. Tavoitteena on osittain suojeltujen toimistotilojen saneeraus neljän tähden hotelliksi.

Sähkösuunnitteluun kuuluu mm. sähkönjakeluverkko, savunpoistojärjestelmän sähköistys, yleiskaapelointi, paloilmoitusjärjestelmä, turva- ja merkkivalojärjestelmä, kamera-, rikos- ja kulunvalvontajärjestelmä, hotelli- TV-järjestelmä ja yleisäänentoistojärjestelmä. Työ valmistuu syksyllä 2018.

Entinen Wärtsilä yhtymä Oy:n Kone ja Sillan separaattoritehdas on nykyisin toimistotalo. Entinen separaattoritehdas on Kone & Siltarakennus Oy:n suuren tehdaskorttelin ainoa säilytetty rakennus. Sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Armas Lindgren ja Bertel Liljequist v. 1916. Piirustukset ovat vahvistettu vasta v. 1933, joten rakennuksen valmistumisaika on epävarma. Rakennus on kuitenkin merkitty jo 1920-luvulla asemapiirroksiin.

Rakennuttajatoimisto Demaco Oyon rakennuttamispalveluiden tuottamiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Yrityksen päätoimialaa ovat uudis- ja saneerauskohteiden eri asiantuntijatehtävät.