Rejlers Narvan voimalaitoksen CFB-kattilan SIA-suunnittelijaksi

Amec Foster Wheeler Energia Oy on valinnut Rejlersin toimittamaan Narvan voimalaitoksen CFB-kiertopetikattilan uudistamisen sähkö-, automaatio- ja instrumentointitoteutussuunnittelun.

Amec Foster Wheeler on sopinut virolaisen Enefit Energyn kanssa voimakattilan uudistamisesta. Amec Foster Wheelerin Suomen yksikkö vastaa projektin kokonaistoimituksesta suunnittelusta rakentamiseen ja käyttöönottoon. Uudistuksella lisätään retort-kaasun käyttöä CFB-kiertopetikattilan polttoaineena. Uudistamisen myötä Enefit pystyy hyödyntämään lähes kaiken syntyvän retort-kaasun energiatuotannossa. Tämä parantaa merkittävästi voimalaitoksen tehokkuutta sekä ympäristöystävällisyyttä.

Enefit Energian 100 MWe kiertopetikattilan polttoaineesta voi jatkossa olla jopa 50% retort-kaasua öljyliuskeen kanssa poltettuna. Öljyliuske eli palavakivi on Viron tärkein luonnonvara. Amec Foster Wheeler Energia Oy on kehittänyt yhteistyössä Eesti Energian ja Tallinnan yliopiston kanssa uusia polttotekniikoita, joilla öljyliusketta voidaan käyttää nykyistä huomattavasti ympäristöystävällisemmin.

Amec Foster Wheeler Energia Oy Group kehittää tehokkaita ja ympäristön huomioon ottavia energiaratkaisuja voimalaitoksiin ja teollisuudelle sekä niiden kunnossapitoon ja huoltoon. Yhtiön ydinosaamista ovat leijukerrosteknologia ja erityisesti CFB- eli kiertopetikattilat sekä ympäristöteknologiatuotteet. Yritys on osa maailmanlaajuista Amec Foster Wheeler -yhtiötä, joka työllistää yli 40 000 ammattilaista noin 50 maassa.