Rantakylän yhtenäiskoulun seiskaluokkalaiset vierailivat Rejlersillä

Lähes 50 seiskaluokkalaista tutustui luonnontieteellis-matemaattisten aineiden puitteissa insinööritoimiston työhön ja arkeen.

Rejlers halusi kertoa 7-luokkalaisille, miten monipuolinen työnkuva insinööreillä on. Työhön voi kuulua suunnittelua, työmaiden valvontaa tai matkustamista. Lisäksi uudet teknologiat tuovat mukanaan aivan uusia työnkuvia.

– Haluamme kannustaa nuoria suuntautumaan teknisille aloille. Valitsemalla insinööriopintoja voi olla varma, että tulevaisuudessa töitä riittää. Tulemme tarvitsemaan paljon osaajia tehtäviin, jotka yhdistävät esimerkiksi insinööriosaamista ja ICT-osaamista, kertoi Tero Vuonos, Rejlersin Kone- ja tehdastekniikan toimialajohtaja.

– Matemaattisten aineiden valinta lukiossa auttaa eteenpäin ja antaa paljon tulevaisuuden vaihtoehtoja, kertoi Nina Korjus, Rejlersin ohjelmistosuunnittelija. Olen itse todella tyytyväinen mielenkiintoiseen työhöni, hän jatkoi.

Valtakunnallinen MyTech-ohjelma tarjoaa tukea ja kolme vaihtoehtoista teemaa ilmiölähtöisille oppimisprojekteille yläkouluissa ja lukioissa. Oppilaat näkevät, millaista työtä teknologian parissa tehdään ja pääsevät tutustumaan teknologia-alan ammattilaisiin.

MyTech-ohjelman toteuttaa Teknologiateollisuus ry yhdessä jäsenyritystensä sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa eri puolilla Suomea. https://www.mytech.fi