Posiva ja TVO tutustuivat Rejlersin digitaalisiin ratkaisuihin

Ryhmä Posivan ja TVO:n työntekijöitä tekivät ekskursion Rejlersin Tampereen toimistolle. Aamupäivään kuului demoja, palveluesittelyjä ja keskustelua teknologisten ratkaisujen mahdollisuuksista.

Tampereella eurajokelaisia vastaanotti Rejlersin digitaalisten ratkaisujen osaajat Jaakko Larvanto ja Timo Mäkimattila sekä Sähköverkot-toimialan palvelupäällikkö Joni Ahonen. TVO:n ja Posivan insinööreistä ja geologeista koostuvat ryhmät pääsivät tutustumaan erilaisiin virtuaali- ja lisätyn todellisuuden ratkaisuihin. Ryhmä sai myös katsauksen Rejlersin kattavaan sähköverkkopalveluiden tarjontaan.

Demojen kautta nähtiin, kuinka esimerkiksi AR-ratkaisu tuo työympäristöön kaikki tarvittavat tiedot suoraan puhelimen ruudulle. 

- Pääsimme testaamaan VR- ja AR-ratkaisuja käytännössä. Oli mukava nähdä ja kokeilla itse, miten erilaisia teknologiaratkaisuja muualla hyödynnetään. Ratkaisut herättivät myös miettimään, miten vastaavia toteutuksia voisi hyödyntää meillä, kertoi Posivan kalliomekaanikko Sophie Haapalehto.

Aamupäivällä tutustuttiin myös 360-ratkaisuihin. 

- 360-ratkaisuissa on valtavasti mahdollisuuksia, joiden avulla mallissa voidaan liikkua ja tarkastella erilaisia kohteita etänä, totesi TVO:n laitosturvallisuusinsinööri Sampsa Otronen.