Kysyntäjoustossa paljon hyödyntämätöntä potentiaalia

Rejlers Finland Oy osallistui VTT:n Virtuaalinen palveluympäristö -hankekokonaisuuden VirpaB-online-säätövoima –hankkeeseen.

Hankkeessa seurattiin kahden S-Ryhmän liikkeen energiatehokkuutta ja tutkittiin yritysten mahdollisuuksia osallistua automaattiseen kysyntäjoustoon. 

Huhtikuun lopulla päättyneessä hankkeessa Rejlers tutki yritysten mahdollisuuksia kehittää asiakkailleen palveluratkaisuja kysyntäjoustomarkkinoille osallistumiseen. 

- Tulevaisuudessa markkinoille tulee varmasti uusia aggregaattoreita, jotka keräävät kuormia asiakkailta ja tarjoavat niitä eri markkinapaikoille. Se luo runsaasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja ansaintamalleja niin teknologian kuin kaupankäynninkin puolelle, Rejlersin Mittauspalveluiden liiketoimintajohtaja Kalle Hammar kertoo.

Uusien teknologioiden ja palvelumallien ansiosta myös kulutuksen jouston voi hyödyntää reaaliaikaisesti osana markkinaa. Tähän VTT ehdottaa hankkeen julkaisussa ratkaisuksi yhteisen digitaalisen kauppapaikan luomista kulutusjoustolle.

Lue Sähköalan artikkeli hankkeen päätösseminaarista »
Lue lisää hankkeesta VTT:n sivuilta »