Kansallinen Datahub on merkittävä uudistus

Sähkön päivä muistuttaa, kuinka suuri merkitys sähköllä on hyvinvointiimme. Vuonna 2020 vähittäismarkkinan tiedonvaihto mullistuu keskitetyn tietovaraston eli Datahubin myötä.

Kansallisella Datahub –hankkeella tarkoitetaan Fingridin kehittämää sähkön vähittäismarkkinoiden keskitettyä tiedonvaihtojärjestelmää, johon tullaan tallentamaan Suomen n. 3,5 miljoonan sähkönkäyttöpaikan asiakas-, käyttöpaikka-, sopimus- ja mittaustiedot. Datahubin on määrä käynnistyä vuonna 2020.

Datahub on merkittävä uudistus kaikille sähkömarkkinaosapuolille. 2010-luvulla on nähty merkittäviä edistysaskelia sähkömarkkinan tuntiluentaan siirtymisen myötä ja vuosikymmenen loppupuolella muutosten tahti kiihtyy, vähittäismarkkinan tiedonvaihto mullistuu Datahubin myötä.

Rejlers tarjoaa Datahub-markkinan mukaisia järjestelmäpalveluita sekä prosessiulkoistuksia etäluennan, mittaustiedonhallinnan ja asiakas-ja laskutusjärjestelmien osalta. Palvelut kattavat koko asiakkuus- ja laskutusprosessin. Norjassa Rejlers on markkinajohtaja mittarilta datahubin rajapinnalle ulottuvien palveluiden toimittajana.

- Markkina- ja lainsäädäntömuutoksiin reagointi on osa jokapäiväistä työtämme. Olemme sitoutuneet kehittämään jatkuvasti palveluitamme, jotta asiakkaamme olisivat kilpailukykyisiä ja valmiita vastaamaan kaikkiin markkinamuutoksiin, sanoo Rejlers Finland Oy:n liiketoimintajohtaja Kalle Hammar.