Kalasataman Kaupunkiympäristötalo

Rejlers vastaa Kalasataman Kaupunkiympäristötalon sähkö-, tele- ja turvasuunnittelusta. Kohde valmistuu Kalasatamaan Työpajankadulle.

Kaupunkiympäristötalo yhdistää eri puolilla kaupunkia sijainneet Helsingin kaupungin teknisten virastojen toimipisteet saman katon alle.  Rakennuksessa on yhteensä seitsemän kerrosta sekä parkkitilana toimiva kellarikerros ja koko rakennuksen laajuus tulee olemaan n. 39.500 m2.

Kohteesta tulee kaupunkilaisia palveleva asiointipiste ja samalla n. 1.500 ihmisen työpaikka. Kohteesta löytyy rakennusvalvonnan, kaupunkisuunnitteluviraston ja asuntotuotantotoimiston infopisteet. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen on suunnitteilla ravintola ja kahvila, kerroksessa voidaan järjestää keskustelutilaisuuksia, asukasiltoja, työpajoja sekä näyttelyjä. Toinen kerros puolestaan on puolijulkista vyöhykettä, jossa voidaan pitää ulkopuolisia neuvotteluita. 3.-6. kerrokset varataan työtiloille ja ylimmästä kerroksesta löytyvät henkilökunnan virkistystilat, arkistotilat sekä IV-konehuoneet.

Kaupunkiympäristötalon arkkitehtuurin suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki ja kohteen on tarkoitus valmistua vuonna 2020.