Golfauton suomalainen salaisuus

Kun loppuasiakas on Mercedes Benz ja työn alla luksustason golfauto, projektiin halutaan Euroopan parhaat osaajat. He löytyvät Rejlersiltä.

Garia AS valmistaa luksusluokan golfautoja erityisesti Yhdysvaltain markkinoille. Garia voitti Mercedes-Benzin järjestämän muotoilukilpailun, jossa haettiin uudenlaista, korkeatasoista golfauton designia.

Voiton jälkeen Mercedes Benz halusi Garian suunnittelevan ja toteuttavan pikaisella aikataululla kaksi toimintakykyistä prototyyppiä kyseisestä autosta.

Garia otti yhteyttä Rejlersiin ja pyysi Rejlersin asiantuntijoita mukaan projektiin, jotta projekti onnistuisi vaaditussa aikataulussa ja täyttäisi tiukat laatuvaatimukset. Garialla oltiin sitä mieltä, että Rejlersin asiantuntijoiden osaaminen on eurooppalaisessakin mittakaavassa ainutlaatuista.

Vain yhdeksän kuukautta projektin alkamisesta kaksi toimivaa prototyyppiä autosta julkistettiin suurelle yleisölle Skotlannissa Masters-turnaukseen kuuluvassa The Open -kilpailussa Skotlannissa heinäkuussa 2016.

Rejlersin asiantuntijoiden vastuulla oli koko projektin mekaaninen suunnittelu, siis suunnitella valmistuskelpoiset osat ja yhdistää design sulavasti toimivaan tekniikkaan turvallisuus huomioiden. Kaikki varmistettiin virtuaalisia analyysejä ja laskentaa käyttäen. Toteutukseen kuuluivat rungot ja ajoneuvotekniikkaa, lujuus- sekä ajoneuvoteknistä laskentaa, muoto-osat, A-pintoja ja hiilikuitu- sekä muoviosat. Lisäksi suunniteltiin varustelut: tuulilasi, pyyhkimet, istuimet, ohjauslaitteet ja muut varusteet. Myös alihankkijoiden ja tavaran toimittajien etsiminen ja ohjaus olivat Rejlersin vastuulla.

Projekti onnistui hienosti ja asiakas on erittäin tyytyväinen. Lisätietoja projektista kuullaan Garian luovan johtajan Anders Lyngen haastatteluvideoilla, joita löytyy  Youtubesta.

Projektia esitellään omalla nettisivulla: http://golfautollamaailmalle.fi.

Garia esittelee projektin tulokset: http://www.garia.com/a-real-sports-car/