Asiakastapaamisia Alihankinta 2017 -messuilla

Rejlers tapasi yhteistyökumppaninsa Finncontin edustajia Alihankintamessuilla.

Finncont on osallistunut messuille jo yli 10 vuoden ajan.

– Asiakkaiden ja muiden yhteistyökumppaneiden tapaaminen on meille tärkeää, perustelee innovaatiojohtaja Toni Harjumäki. Täällä se käy helposti.

Finncont on perustettu vuonna 1974 ja on nykyään kotimaan johtava älykkäiden ympäristö- ja jätehuoltotuotteiden suunnittelija ja toimittaja, Euroopan johtavia metallisten ja muovisten IBC-säiliöiden (Intermediate Bulk Container) valmistajia sekä Pohjoismaiden johtava rotaatiovalettujen muovituotteiden sopimusvalmistaja. Sen pääasiakaskunnan muodostavat kemian-, elintarvike- ja ympäristöteollisuuden yritykset Euroopassa.

Finncontin Toni Harjumäki ja Jyri Partanen Finncontin rotaatiovalaman The Treen juurella.

Digitaaliset ratkaisut lisääntyvät myös Finncontin tuotteissa

– Rejlers on tehnyt Finncontille IoT-strategiaa ja toimittanut IoT-pohjaisen älykonttiratkaisun. Ratkaisun avulla ympäristötuotteemme sekä IBC-säiliömme pystytään jäljittämään mistä päin maailmaa tahansa. Tämä tuo asiakkaillemme kustannussäästöjä, kun materiaalivirtoja kyetään hallitsemaan entistä tehokkaammin, kertoo toimitusjohtaja Jyri Partanen.

Messuilla Finncont esitteli mm. Luowia® jätteenkeräyssäiliötä ja Eero Aarnion suunnittelemat Swan -valaisimen ja The Tree -tilanjakajan.

– Ympäristöteollisuudessa digitalisaatiolla on valtava kasvupotentiaali. Yksittäisitä jäteastioista jätteen keräykseen ja kierrätykseen, kaikkea voi tehostaa älykkäillä ratkaisuilla, uskoo Jyri Partanen. Ja kyllähän design-tuotteissakin voidaan hyödyntää älykkäitä palveluita vaikkapa aitouden ja valmistusmaan varmistamiseen.

Finncont työllistää tällä hetkellä n. 150 henkilöä. Sen tehtaat sijaitsevat Virroilla Pohjois-Pirkanmaalla. Lisäksi Finncont perheeseen kuuluu Flaaming Oy Lahdessa.

Lue lisää Rejlersin ja Finncontin Älykontti-projektista klikkaamalla linkkiä.