Uusi työntekijä on lahja organisaatiolle

Monissa työpaikoissa haetaan nykyään ”hyvää tyyppiä”. Rejlersin toimialajohtaja Aki Hakkarainen vetää Rejlersin sähkö, instrumentointi ja automaatio -liiketoimintaa, jossa rekrytointi on nyt keskittynyt löytämään ”kultahippuja” massasta.

- Meille hyvä tyyppi tarkoittaa aktiivista ja työstään kiinnostunutta henkilöä. Ihmistä, joka ottaa vastuuta tekemisestään ja pyytää myös apua sitä tarvitessaan. Tämä voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta yllättävää kyllä, tässä näkyy suuria eroja ihmisten välillä, Aki Hakkarainen kertoo.

Perinteinen kuva suunnittelutyöstä yksinäisenä puurtamisena ei pidä enää lainkaan paikkaansa.

- Insinööri ei enää istu yksin pöytänsä takana, piilossa muilta. Meillä työtä tehdään pääosin tiimeissä ja kaikki ovat yhteydessä asiakkaiden kanssa. Suora ja avoin kommunikaatio ja aloitteellisuus ovat siksi ratkaisevan tärkeitä, Aki korostaa.

Tämähän ei tarkoita sitä, että kaikkien tulisi olla luonteiltaan samanlaisia. Päinvastoin, erilaiset persoonat täydentävät hyvin toisiaan.

- Innostuneisuus ja palo tähän työhön on kuitenkin oltava, Aki painottaa.

Tällä hetkellä suunnittelutehtävien lisäksi myös asiakkaiden työmailla tapahtuvia työtehtäviä, ns. site-tehtäviä, on hyvin tarjolla. Site-tehtävät tarjoavat omanlaisensa, kansainvälisen työuran siitä kiinnostuneille.

Tervetullut lahja

Työnantajalla on Aki Hakkaraisen mukaan suuri vastuu hyvän työsuhteen alkumetreillä.

- Uusi työntekijä on organisaatiolle ja esimiehelleen tervetullut lahja, ja sellaisena hänet on myös otettava vastaan. Hyvä perehdytys ja luotettava, helposti lähestyttävä esimies tukena antavat hyvän startin uudelle työntekijälle. Ja siitähän hyötyy myös työnantaja, koska innostunut ja motivoitunut henkilö pääsee nopeasti mukaan tuottavaan työhön ja antaa lisävirtaa myös kollegoilleen, Aki avaa johtamisfilosofiaansa.

- Työntekijöistä pidetään huolta myös koulutuksen kautta.  Rejlersillä asiakaskontaktipinnassa tapahtuvaa muutosta tuetaan esimerkiksi kaikille tarjottavan myynti- ja asiakassuhdekoulutuksen kautta. Myös esimiesten henkilöstöjohtamisen taitoihin panostetaan. Se näkyy tuloksessa.

- Meillä SIA-toimialan ilmapiiri on hyvä. Siitä kertovat esimerkiksi henkilöstötyytyväisyyskyselyiden hyvät tulokset, vaihtuvuus on verraten pientä ja monet eläköityneet haluavat jatkaa projekteissa eläkeikäisinäkin.

Oppilaitokset oikeilla jäljillä SIA-toimialalla

Oppilaitoksista valmistuu sähkö-, instrumentointi- ja automaatiosuunniteluun hyvin perehtyneitä opiskelijoita. Perustiedot ovat kunnossa esimerkiksi ohjelmistojen suhteen.

- Polku harjoittelun ja opinnäytetyön kautta pysyvään työsuhteeseen toimii meillä todella hyvin. Olemme luoneet toimivat suhteet meille tärkeimpien ammattikorkeakoulujen kanssa. Vierailemme oppilaitoksissa, ja opiskelijat harjoittelevat meillä. Monesti harjoittelun seurauksena on pitkä ura meillä, iloitsee Aki Hakkarainen. Lisäksi toimimme aktiivisesti oppilaitosten neuvottelukunnissa, joissa yritykset voivat tuoda esille omia näkemyksiään opintosisältöihin ja auttaa oppilaitosta suuntamaan osaamistaan kohti tulevaisuuden työelämän tarpeita.

- Ottakaahan hyvät tyypit yhteyttä. Keskustelemme mielellämme kanssasi tulevaisuudestasi meillä, kehottaa Aki.