Rejlers osti norjalaisen Embriqin ja laajentaa kaupan myötä digitaalisia energiapalveluitaan

Rejlers on 21. lokakuuta 2015 allekirjoitetulla sopimuksella hankkinut Hafslund –konsernilta 88.52% norjalaisen IT-alan yhtiön Embriq AS:n osakkeista, mukaan lukien yhtiön tytäryhtiöt. Kauppahinta oli 78 MNOK, ja se maksettiin käteisenä.

Kaupan myötä Rejlers on Pohjoismaiden johtava teknisiä suunnittelupalveluja toimittava yritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia IT-palveluratkaisuja infrastruktuuri- ja energia-aloille.

Tämän yrityskaupan toteuduttua Rejlers voi tarjota lähes 2000 työntekijän voimin entistä laajemman valikoiman erityispalveluita ja kokonaisprojektivastuuta. Ostetun yhtiön loppuvuoden liikevaihdon arvioidaan olevan 60 MNOK, ja seuraavien 12 kuukauden aikana liikevaihtoa kertyy 240 MNOK.

Embriqillä on 120 työntekijää Norjassa ja Ruotsissa. Kaupan myötä Rejlers Norjan vuotuinen liikevaihto tulee olemaan 550 MNOK ja työntekijöitä 400. Embriq toimittaa IT-käyttöpalveluita koko Pohjolan alueelle ja se on johtava asiantuntija Norjassa seuraavan sukupolven älykkään sähköverkon – Smart Grid – kehittämisessä ja jakelussa. Lisäksi Embriq on johtava energiamittauspalveluita tarjoava yritys Norjassa. Mittauspalveluiden tarjoajana Rejlers on jo ennestään vahva Ruotsissa ja Suomessa. Yhdessä luomme kattavan pohjoismaisen foorumin tällä alalla.

Fyysisen infrastruktuurin digitalisaatio
"Rejlersin visiona on olla paras teknisen suunnittelun konsultointiyhtiö Pohjoismaissa. Yhteiskunnan koko fyysinen infrastruktuuri ollaan digitoimassa, jolloin sitä voidaan paremmin hyödyntää. Rejlers on jo nyt yksi tämän alan suurimmista konsultointiyrityksistä Pohjoismaissa. Nyt meillä on pääsy myös Norjan parhaaseen ja suurimpaan IT-ympäristöön energiasektorilla. Tämä mahdollistaa Rejlersille kansainvälisten konsultointipalveluiden tarjoamisen aivan uudessa mittakaavassa. Tämä yrityskauppa on tärkeä askel jatkaessamme osaamisemme kehittämistä johtavana toimijana sähkövoiman, infrastruktuurin, energian ja IT:n aloilla”, sanoo Moren Thorkildsen, Rejlers Norjan toimitusjohtaja.

Hafslund tyytyväinen että juuri Rejlers vie Embriqiä eteenpäin
"Hafslundille on tärkeää, että sillä on kilpailukykyiset toimittajamarkkinat, ja olemme hyvin tyytyväisiä, että Rejlers jatkaa Embriqin johtamista alati muuttuvilla energiateollisuusaloilla", sanoo Finn Bjørn Ruyter, Hafslund ASA –konsernin toimitusjohtaja. "Olemme omistaneet Embriqin vuosia ja olemme ylpeitä, että tänään se on korkean asiantuntemuksen yritys, joka on kilpailukykyisillä ratkaisuillaan vallannut markkinoita. Tulevina vuosina odotamme innolla yhteistyötä Embriqin kanssa toimittajana. Tuntuu oikealta siirtää viestikapula juuri Rejlersille, jolla on sitä mitä vaaditaan,jotta Embriq voi jatkaa kehittymistään ja kasvamistaan Pohjoismaissa ja Euroopassa”, sanoo Ruyter.

Vahva asiantuntemus
"Hafslund on ollut meille hienona tukena vuosia”, sanoo Embriqin toimitusjohtaja Thomas Pettersen. "Olemme ylpeitä siitä, että perinteikäs asiantuntijayritys Rejlers ottaa nyt vastuun. Osaamisemme IT-palvelujen tarjoajana meneillään olevien toimialakohtaisten fyysisten infrastruktuurien digitoimisessa vahvistuu entisestään. Se antaa ison lisäarvon palveluidemme kehittämisessä ja myös jännittäviä mahdollisuuksia työntekijöillemme ja asiakkaillemme”, toteaa Pettersen.

Embriq
Embriq suunnittelee, kehittää ja hallinnoi IT-ratkaisuja konsultoinnin, toimintajärjestelmien ja ohjelmistojen liiketoiminta-alueilla. Embriq on norjalainen asiantuntijayritys, jolla on 120 työntekijää ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 240 miljoonaa Norjan kruunua. Embriq kasvattaa myös asiakasyritystensä liikevoittoa toimittamalla strategisesti ja taloudellisesti järkevästi valittuja IT-ratkaisuja. Embriq toimittaa palveluratkaisuja asiakkailleen kaikkialla Pohjoismaissa, ja sen toimistot sijaitsevat Oslossa, Haldenissa, Drammenissa ja Göteborgissa.

Kuva: Vasemmalta lukien Emriqin toimitusjohtaja Thomas Pettersen, Rejlers –konsernin toimitusjohtaja Peter Rejler, Hafslundin talousjohtaja, Embriqin hallituksen jäsen Heidi Ulmo, Hafslundin toimitusjohtaja Finn Bjørn Ruyter ja Rejlers Norjan toimitusjohtaja Morten Thorkildsen.

Lisätietoja:
Peter Rejler, konsernin toimitusjohtaja, puh. +46 70 602 34 24, sähköposti: peter.rejler@rejlers.se
Mats Åström, talousjohtaja, puh. +46  72 050 22 40, sähköposti: mats.astrom@rejlers.se