Nettalliansen valitsi Rejlers Embriqin IT-palvelut

Rejlers Embriq on solminut sopimuksen norjalaisen Nettalliansenin kanssa IT-palveluiden tarjoamisesta. Sopimus kattaa kokonaisvaltaiset IT-palvelut 47 energiayhtiölle koko Norjassa ja sisältää käyttöönoton, infrastruktuurin toiminnan ylläpidon, loppukäyttäjän laitteet ja toimitilapalveluiden sovelluksia.

Rejlers Embriq ottaa vastuun palveluiden käynnistämisestä ja toiminnasta sekä vastaa myös tulevien asiantuntijasovellusten integraatiosta, jotka ovat osa Nettalliansenin digitalisoinnin prosessia.

Rejlers Embriqin IT-palvelut - tärkeä osa digitalisoinnin prosessia

Nettalliansen on asiantuntija ja pienten ja keskisuurten energian jakeluyhtiöiden liitto, joka huolehtii omistajiensa eduista luomalla kilpailukykyisiä ja houkuttelevia yhteisiä palveluja. IT-palvelut, jotka Rejlers Embriq nyt toimittaa ovat tärkeässä roolissa hankkeessa, jolla tuetaan omistajayhtiöiden digitalisointiprosessia. Nettalliansen ja Rejlers Embriq tekevät jo yhteistyötä käyttäen uusia älykkäitä sähkömittareita (AMS) yli 180 000 kodissa eri puolilla Norjaa.

Älykästä yhteistyötä

- Olemme tyytyväisiä, että sopimus edelleen vahvistaa Nettalliansen kilpailukykyä, sanoo René Eriksen, Vice President Operations Rejlers Embriq. IT:stä on tulossa erittäin tärkeä keino tavoitteiden saavuttamiseksi ja teollisuuden haasteiden voittamiseksi. Nettalliansen edustaa älykästä yhteistyötä energia-alalla, ja meidän palvelumme tekevät moderneja ja tehokkaita ratkaisuja heidän käyttöönsä. Tämä tuo huomattavia synergiaetuja, josta hyötyvät kaikki omistajat, koosta tai sijainnista riippumatta, hän sanoo.

- Tämä sopimus osoittaa hienosti, että digitaaliset palvelumme energiatoimialla vastaavat asiakkaidemme tulevaisuuden kehittyviä tarpeita. Se on hieno luottamuksen osoitus: Rejlers on vahva toimija Pohjoismaisten energiayhtiöiden asiantuntija- sekä tietojärjestelmäpalveluiden tuottajana. Suomessa tarjoamme jakeluverkojen digitaalisiin prosesseihin mm. asiakastiedon- ja mittaustiedonhallinnan tietojärjestelmä- ja palveluratkaisuja, kertoo Kalle Hammar, liiketoimintajohtaja Rejlers Oy:n Mittauspalveluista.

Tietoja sopimuksesta

Sopimuksen kesto optiot mukaan lukien on yhteensä 5 vuotta. Sen arvo on noin 100 miljoonaa Norjan kruunua kaudelle. Palvelut perustetaan ja ensimmäinen energian jakeluyhtiö siirtyy uuteen alustaan vuoden loppuun mennessä.

Nettalliansen

Nettalliansen on asiantuntija ja pienten ja keskisuurten energian jakeluyhtiöiden liitto, joka huolehtii omistajiensa eduista luomalla kilpailukykyisiä ja houkuttelevia yhteisiä palveluja, jotka lisäävät kunkin paikallisen energianjakeluyhtiön palveluiden kattavuutta. Nettalliansen on voimakkaassa kasvussa ja sen omistaa tällä hetkellä 47 yritystä, joissa on yhteensä 268 000 verkkoasiakasta. Nettalliansenin tavoitteena on varmistaa lisääntyvä kustannustehokkuus omistajilleen. Mittakaavaedut, yhteistyö ja innovaatiot ovat sen painopistealueet. Ne ovat omistajayhtiöiden tärkeimpiä välineitä kilpailukyvyn parantamiseen, uusien liiketoiminta-alueiden löytämiseen ja omistajien asiantuntemuksen hyödyntämiseen kannattavan voimavarojen koordinoinnin avulla.

Rejlers Embriq

Rejlers Embriq on osa Rejlers-konsernia. Sillä on 160 työntekijää ja lähes 400 miljoonan Norjan kruunun liikevaihto. Rejlers Embriq auttaa saavuttamaan liiketoiminnan voitot fyysisen infrastruktuurin digitalisoinnin, järkevien valintojen ja strategisen IT:n käytön avulla. Se suunnittelee, kehittää ja hallitsee IT-ratkaisuja. Rejlers Embriqillä on pohjoismainen fokus ja vahvat juuret.