Kungsbrohuset, energiatehokas ja fiksu

Rejlers auttaa asiakkaitaan myös ympäristönsuojelullisissa asioissa niin hallinnollisissa prosesseissa kuin käytännön hankkeissa. Rejlers osallistui uuden Kungsbrohusetin suunnitteluun.

Kungsbrohuset on 28 000 m² käsittävä liikekiinteistö, jonka rakentamisessa käytettiin tarkasti testattuja materiaaleja ja älykkäitä ratkaisuja, joilla tuli olla mahdollisimman pieni ympäristövaikutus. Kiinteistössä on kauppoja, kahviloita, ravintoloita sekä moderneja toimistoympäristöjä.

Asiakkaamme, Jernhusen, päätti korvata vanhan Kungsbrohusetin laajemmalla ja korkeammalla energiatehokkaalla rakennuksella, joka valmistui vuoden 2010 alussa.

Projektin tavoitteena oli rakentaa kiinteistö, jossa ympäristö- ja energianäkökohdat olivat keskeisellä sijalla. Kiinteistön tärkeä yksityiskohta on energiatehokas julkisivu, joka ohjaa auringonsäteilyn vaikutusta siten, että rakennuksen lämpötila pysyy tasaisena. Vieressä sijaitsevan järven vettä käytetään jäähdyttämiseen. Sisätilojen lämmityksessä käytetään avuksi muun muassa ihmisistä säteilevää lämpöä heidän liikkuessaan Tukholman päärautatieaseman läheisyydessä.

Rejlersin konsultit nimettiin suunnittelemaan Kungsbrohusetin virransyöttö, sähköistäminen sekä tietoliikenne- ja tietoliikennelaiteasennukset. Sen lisäksi Rejlersin suunnittelijat asensivat turvajärjestelmän. Asiakkaalle on luotu myös energiatehokas ratkaisu, ns. vihreä nappi. Sitä painamalla saa päivän päätteeksi kaikki valmiustilassa olevat tietokoneet, näytöt ja valaistuksen kytkettyä pois päältä.