Tiedekeskus Heurekan laajennusosa

Rejlers Finland Oy on mukana Suomen suurimman tieteen näyttelykeskuksen, Tiedekeskus Heurekan, sähkösuunnittelussa Vantaan Tikkurilassa.

​Laajennusosa koostuu kahdesta kerroksesta. Alemmassa kerroksessa sijaitsevat kokoonpano- ja laboratoriotilat. Toiseen kerrokseen tulee tilat koululaisryhmille sekä Ahaa- ahjoksi nimetty työpajatila. Kerroksesta löytyvät myös toimisto- ja kokoustilat.

Tilaajalla oli projektissa kolme tavoitetta: näyttely- ja laboratoriotilojen lisääminen sekä paja- ja työskentelytilojen uudistaminen ja lisääminen. Laboratoriotiloissa pidetään muun muassa koululaisryhmille ohjelmia biologiasta, fysiikasta sekä kemiasta.

Laajennusosan koko on 1 890 m², vanhan osan koko on puolestaan 8 900 m². Yhteensä tilaa on 10 800 m².

Arkkitehtuurin suunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy. Samainen arkkitehtitoimisto on suunnitellut vuonna 1989 valmistuneen tiedekeskuksen vanhemman osan.

Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy.